Moniku Jankovskú prepustili z nemocnice do domácej liečby. Jej stav je stále vážny

NETKY.SK • 8 Jún 2021, 10:04 • 2 min
Moniku Jankovskú prepustili z nemocnice do domácej liečby. Jej stav je stále vážny

BRATISLAVA - Obvinenú bývalú štátnu tajomníčku Ministerstva spravodlivosti SR Moniku Jankovskú v piatok (4. júna) prepustili z nemocnice na bratislavských Kramároch do domácej liečby.

slovakia

left justify in out

Potvrdil to jej advokát Peter Erdős. Obvinená sa bude musieť podrobiť ďalším lekárskym vyšetreniam. „Ako mám oprávnenie informovať, je tam vážne poškodenie zdravia,“ dodal Erdős.

 

Jankovskú hospitalizovali na bratislavských Kramároch v pondelok (31. mája) vo veľmi zlom zdravotnom stave. Bývalú sudkyňu a štátnu tajomníčku prepustili z výkonu väzby z väzenskej nemocnice v Trenčíne 26. mája, kde bola hospitalizovaná, pretože sa v banskobystrickej väznici pokúsila o samovraždu. Pred jej prepustení z väzenia jej probační úradníci nasadili monitorovacie zariadenie.

 

Mohlo by vás zaujímať: Moniku Jankovskú museli dnes hospitalizovať na bratislavských Kramároch

 

Moniku Jankovskú a bývalého sudcu Richarda Molnára zadržali v marci 2020 v rámci akcie Búrka, ktorá bola zameraná na korupčnú trestnú činnosť sudcov.

 

Bývalá sudkyňa po prepustení z väzby Špecializovaným trestným súdom vzal do väzby Krajský súd v Trnave. Dôvodom je kauza známa ako Fatima.

 

Podľa obvinení mala Jankovská v minulosti pomôcť zločineckej skupine sýkorovcom Petrovi Čongrádymu zmocniť sa baru Fatima v Trenčíne za úplatok tri milióny slovenských korún.
 

Prečítajte si tiež: Monika Jankovská opúšťa múry väznice, dôvod na jej väzbu pominul



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies