Contador priznal, že Quintana bol lepší pod Terminillom

NETKY.SK • 16 Marec 2015, 09:31 • 2 min
Contador priznal, že Quintana bol lepší pod Terminillom

MONTE TERMINILLO - Jedným z najsmutnejších cyklistov v cieli nedeľňajšei 5. etapy na pretekoch Tirreno - Adriatico bol Alberto Contador. Líder tímu Tinkoff-Saxo pre celkovú klasifikáciu nenašiel v koncovke stúpania na Monte Terminillo odpoveď na atak Kolumbijčana Naira Quintanu (Movistar) a do cieľa po 194 km na zasneženom kopci prišiel s odstupom 55 sekúnd za hlavným rivalom v boji o celkové víťazstvo.

slovakia

left justify in out

"Bol som príliš vzadu, keď Quintana nastúpil. Nasadil ostré tempo s pravidelným rytmom a nedokázal som sa k nemu priblížiť. Určite som v tejto etape veril v lepší výsledok, ale nepodarilo sa mi to,“ povedal v cieli Contador prítomným zástupcom médií.


Portál Cyclingnews pripomína, že zlyhala aj tímová réžia Tinkoff-Saxo, lebo okrem Romana Kreuzigera nik nepomohol Contadorovi v záverečných kilometroch náročnej etapy v snežení na Terminille vo výške 1675 m. Contador, ktorý obhajuje na Tirreno - Adriatico celkový triumf práve pred Quintanom, priznal, že etapa im v tíme nevyšla podľa predstáv.


"Nebudem sa vyhovárať, sme zodpovední za to, že sme to nezvládli. Deň predtým som spadol a v nedeľu ma všetci pozorne strážili. Nik mi však nepomohol, nechcel so mnou ťahať,“ uviedol Contador. Jeho tímový riaditeľ Bjarne Riis zostal skôr v pozícii obhajcu svojich pretekárov. "Myslím si, že sme urobili, čo bolo v našich silách. Alberto sa pokúsil o nástupy niekoľkokrát po utrhnutí sa Quintanu, ale nevyšlo mu to. V záverečnom stúpaní predviedol dobrú prácu Ivan Basso, ale aj Roman Kreuziger, ktorý prišiel do cieľa len niekoľko sekúnd za Contadorom,“ cituje server tímu Tinkoff-Saxo Bjarneho Riisa.


V celkovej priebežnej klasifikácii Contadorovi patrí piata priečka s odstupom 1:03 min za lídrom Quintanom. Španielov tímový kolega Slovák Peter Sagan v nedeľu prišiel do cieľa s vyše 20-minútovým odstupom a rozlúčil sa s priebežnou pozíciou v prvej desiatke pretekov. Sagan šetril sily na zostávajúce dve etapy Tirrena. Už v pondelok bude mať šancu v dojazde na takmer úplne rovine v Porto Sant´Elpidio (210 km), kde sa očakáva špurt veľkej skupiny cyklistov. Pred rokom skončil Sagan v Sant´Elidiu tretí za Markom Cavendishom a Alessandrom Petacchim.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies