Contador je v pohode pred najväčšou výzvou kariéry

NETKY.SK • 29 Apríl 2015, 17:09 • 2 min
Contador je v pohode pred najväčšou výzvou kariéry

TEIDE - Španielsky cyklista Alberto Contador (32) sa už naplno zotavil z drobného zranenia z pretekov Okolo Katalánska a podľa vlastných slov je pripravený čeliť najväčšej výzve svojej kariéry.

slovakia

left justify in out

Líder tímu Tinkoff-Saxo pre etapové preteky sa o necelé dva týždne postaví na štart Giro d´Italia (9.- 31. 5.), kde chce uspieť rovnako ako na tradičnom júlovom vrchole sezóny - Tour de France. Zatiaľ posledným cyklistom, ktorému sa v jednom roku podarilo triumfovať na Gire aj Tour, bol v roku 1998 už nebohý Talian Marco Pantani.

 

"Som v pohode. Mám úspešne za sebou náročné bloky tréningových kilometrov na Kanárskych ostrovoch a do začiatku Gira budem už len relaxovať a vylaďovať formu. Počas troch týždňov som absolvoval aj veľké množstvo stúpaní, ktoré by mi mali pomôcť k optimálnemu stavu pripravenosti," uviedol Contador pre server magazínu Cyclingnews. 

 

Koncom marca na pretekoch Okolo Katalánska sa Contador zaplietol do pádu, ktorého výsledkom bola aj drobná prasklina v krížovej kosti v spodnej časti chrbta. Španiel napriek tomuto hendikepu preteky dokončil na celkovom 4. mieste, ale neskôr počas sústredenia na Kanárskych ostrovoch musel navštíviť nemocnicu. Svoj tréning upravil tak, aby nemal príliš zaťažený boľavý chrbát. "Znížili sme tlak na zadnom kolese bicykla o polovicu na štyri až päť barov, upravili sme tiež sedlo, aby chrbát tak netrpel. Teraz už som v poriadku a v posledných štryoch dňoch som trénoval so zvyčajným tlakom osem - deväť barov. Som s tým veľmi spokojný," vysvetlil dvojnásobný víťaz Tour de France a celkovo šampión šiestich pretekov z najvyššej kategórie Grand Tours. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies