Colník z Colného úradu Trnava mal brať úplatky za nevykonanie riadnej colnej kontroly

NETKY.SK • 8 Február 2024, 09:55 • 2 min
Colník z Colného úradu Trnava mal brať úplatky za nevykonanie riadnej colnej kontroly

TRNAVA - Vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR obvinil troch príslušníkov Finančnej správy SR. Jedného z prijímania úplatku a zneužívania právomoci verejného činiteľa a dvoch z trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa. Všetci traja v tom čase pracovali na pobočke spadajúcej pod Colný úrad Trnava.

slovakia

left justify in out

Podľa informácii vyšetrovateľa mal jeden z colníkov pýtať úplatky za to, že vybaví, aby dovozený tovar nemusel prejsť cez riadnu colnú kontrolu a dostane sa do colného režimu „voľný obeh“. Zvyšní dvaja colníci mali vykonať colné konanie bez preverenia skutočného stavu. Uvedeným konaním si majiteľ takto mohol skrátiť clo a daň z pridanej hodnoty a štátu spôsobil škodu viac ako 10 tisíc eur.

 

Ozbrojenému príslušníkovi Finančnej správy SR, ktorý mal prijať úplatok, môže hroziť trest odňatia slobody na päť až 12 rokov, zvyšným dvom dva až päť. Všetci traja sú stíhaní na slobode.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Úrad inšpekčnej služby, Foto: Transport.sk / TASR / Roman Hanc (ilustračná foto)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies