R. Raši: "Peniaze z plánu obnovy musíme investovať, nie držať na účtoch"

NETKY.SK • 25 September 2023, 17:00 • 2 min
R. Raši: "Peniaze z plánu obnovy musíme investovať, nie držať na účtoch"

BRATISLAVA - Slovensko bude mať čoskoro z plánu obnovy na účtoch dve miliardy eur, ale v skutočnosti za dva roky vyčerpalo a minulo približne 50 miliónov eur. Upozornil na to v pondelok podpredseda strany Hlas-SD Richard Raši s tým, že tieto financie je potrebné investovať, a nie držať na účtoch.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Už dnes je jasné, že z plánu obnovy nepostavíme nemocnicu na Rázsochách a do roku 2026 neotvoríme ani novú univerzitnú nemocnicu v Martine. Z plánu obnovy tiež nenakúpime nové sanitky pre štátne záchranky, hoci na ne bolo alokovaných viac ako 20 miliónov eur," uviedol Raši.

 

Peniaze z plánu obnovy musia byť podľa neho preinvestované do polovice roka 2026. Dodal, že nová vláda preto bude musieť prioritne riešiť projekty práve z tohto plánu, ako aj snažiť sa o jeho zmenu. Dodal, že nová vláda si preto nebude môcť dovoliť povestných 100 dní, aby sa zapracovala v úrade.

 

Slovensko v pondelok podalo už tretiu žiadosť o platbu z Plánu obnovy a odolnosti SR, tentoraz vo výške 815 miliónov. V rámci nej bolo splnených 27 míľnikov a cieľov v oblastiach zelenej ekonomiky, školstva, vedy, výskumu, inovácií a efektívnej verejnej správy a digitalizácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Hlas / Patrícia Medveď Macíková Foto: SITA
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies