Čo dnes robí skutočná podvodníčka alebo vizionárka Anna Delvey? Získala balík z Netflixu a píše knihu

NETKY.SK • 23 Február 2022, 07:00 • 2 min
Čo dnes robí skutočná podvodníčka alebo vizionárka Anna Delvey? Získala balík z Netflixu a píše knihu

Neskutočná Anna (Inventing Anna) je jednou z ďalších dramatických minisérií z dielne Netflixu. Anna Delvey však uchvátila svet a rozdelila ho na dve časti. Príbeh hovorí o podvodníčke, ktorá si podmanila newyorskú smotánku a tiež ju dokonale podviedla. Čo robí skutočná Anna dnes? Je stále vo väzení?

slovakia

left justify in out

Najprv sme sa na Netflixe stretli s dokumentom Podvodník z Tinderu (The Tinder Swindler), kde sme mohli vidieť príbeh Simona Levieva, ktorý hľadal svoje obete pomocou zoznamovacej aplikácie a následne z nich vymámil nemalé množstvo peňazí. O pár dní neskôr prišiel Netflix so seriálom o ďalšej podvodníčke (alebo vizionárke) Anne Delvey, vlastným menom Anna Sorokin, ktorá predstierala, že je bohatá nemecká dedička a podmanila si newyorskú smotánku. Alebo predstierala len to, čomu chceli ľudia z vysokej spoločnosti veriť?  

 

img

 

 

Mnoho fanúšikov si kladie otázku, kde je skutočná Anna Delvey, podľa ktorej príbehu bol seriál natočený, dnes. Aktuálne má  po tridsiatke a zatkli ju v roku 2017 po tom, čo podviedla banky a nezaplatila obrovské účty za hotely v Manhattane. V roku 2019 bola podľa ABC News po vznesení ôsmich obvinení, z menších aj väčších krádeží, odsúdení ku štyrom rokom vo väzení a mala splatiť škody vo výške takmer 170 tisíc eur.

 

Súvisiaci článok: Nikdy za nič neplatila, ale aj tak jej naleteli všetci. Skutočný príbeh o tom, ako Anna Delvey oklamala New York

 

Za dobré správanie ju 11. februára 2021, po odpykaní si  takmer štvorročného trestu, predčasne prepustili. Hneď po šiestich týždňoch na slobode však bola opäť vzatá do väzby Imigračného a colného úradu (ICE) v New Yorku za prekročenie doby platnosti víz, kde čaká na doriešenie svojho nevybaveného prípadu a bojuje proti deportácii do Nemecka.  

 

Dnes Anna Delvey svoje činy údajne ľutuje: „Je mi ľúto ,ako je môj prípad vnímaný. A je mi ľúto, že som sa uchýlila k týmto činom, o ktorých si ľudia myslia, že som na ne dnes hrá. Je mi ľúto rozhodnutí, ktoré som urobila. Rozhodne nemám pocit, že by bol svet lepším miestom, keby sa ľudia len snažili byť ako ja,” povedala redaktorke New York Times Emily Palmer.  

 

img

 

Zločiny sa vraj nevyplácajú, ale Anne sa hlavne vďaka Netflixu celkom vyplatili. Okrem toho, že ju preslávili, podľa The New York Times jej mal streamovací gigant zaplatiť 320 000 dolárov za životné práva na seriál a konzultáciu k projektu. Hovorca Netflixu údajné číslo nepotvrdil, ale napísal, že platby boli prevedené a viazané na účet monitorovaný Úradom služieb obetí štátu New York.  

„Zaplatila som 198 000 dolárov za reštitúciu, ktorú som splatila v plnom rozsahu hneď , a zvyšok ide na moje právne poplatky,” uviedla Anna pre New York Times na otázku, ako peniaze využije. Aktuálne pracuje na dokumentárnom projekte s Bunim Murray Productions, na knihe o svojom pobyte vo väzení a taktiež na podcaste.  

 

img

 

Annu stále nájdete na Instagrame pod účtom @theannadelvey, ktorý je aktívny od decembra 2013, kedy vytvorila svoj úplne prvý príspevok z Paríža.  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies