Colníci zaistili v bratislavskom sklade 3 kilogramy syntetickej marihuany z Číny

NETKY.SK • 7 Apríl 2014, 14:42 • 2 min
Colníci zaistili v bratislavskom sklade 3 kilogramy syntetickej marihuany z Číny

BRATISLAVA - Colníci z Kriminálneho úradu finančnej správy zaistili v zásielke z Číny tri kilogramy syntetickej marihuany. Jej hodnota na čiernom trhu predstavuje približne 20.000 eur. Informovala o tom dnes hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková.

slovakia

left justify in out

"Zásielku zaistili colníci v bratislavskom sklade prepravnej spoločnosti. Išlo o papierovú škatuľu, v ktorej boli tri vrecká s bielym práškom. Každé z nich vážilo presne jeden kilogram," priblížila. Colníci urobili na mieste narkotest, výsledok bol pozitívny.
     

Odborná expertíza potvrdila, že zásielka obsahuje látku AB-Fubianca. "AB-Fubianca patrí do skupiny látok, pre ktoré sa používa pojem 'syntetické kanabinoidy'. Tieto látky sú pripravované preto, aby mali podobný účinok ako klasické drogy, teda v tomto prípade ako rastlinná marihuana," vysvetlila Macíková. Dodala, že prípad ďalej rieši príslušný colný úrad.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies