Jaroslav Naď je presvedčený, že každý slušný človek 17. novembra zostane doma

NETKY.SK • 17 November 2020, 11:30 • 2 min
Jaroslav Naď je presvedčený, že každý slušný človek 17. novembra zostane doma

Na prvom veľkom proteste, ktorý sa uskutočnil 17. októbra, bol ako ticchý pozorovateľ aj vicepremiér Richard Sulík. Polícia vtedy voči demonštrantom na nepovolenom podujatí použila aj vodné delá.

slovakia

left justify in out

Šéf rezortu obrany sa nazdáva, že tento sviatok patrí všetkým slušným ľuďom. Preto je presvedčení, že takí na ohlásené protesty nepôjdu. „Vďaka odvahe ľudí, ktorí nastavili 17.11.1989 zrkadlo komunistom, dnes žijeme v slobodnej a demokratickej krajine. V krajine, kde nie je problém kritizovať vládu, mať slobodné médiá, prejaviť slobodne svoj názor,“ napísal Naď na sociálnej sieti s tým, že teraz sa môžeme rozhodovať „podľa svojich vlastných hodnôt“.

 

 

No je presvedčený, že vybojovanú slobodu musíme chrániť. „Sloboda je ale aj o zodpovednosti, o tom, že je potrebné konať v rámci zakonov, a tak ako očakávame svoje práva, tak musíme rešpektovať aj práva iných,“ dodal s tým, že nesúhlasí s protestami zvolanými na 17. november.

 

„Zneužívanie hodnôt slobody a demokracie na šírenie extrémizmu, na ohrozovanie majetku či dokonca zdravia občanov, alebo na násilnú snahu o zmenu režimu, to nie je demokracia a sloboda,“ napísal s dôvetkom, že navyše sa ešte výraznejšie javí v dobe pandémie „ktorá zabíja milióny ľudí a vyžaduje si zásadné opatrenia“.

 

 

Prisľúbil, že vláda potrebuje ešte čas na to, aby sa mohol splniť sen mnohých ľudí, aby sa skončili epidemiologické opatrenia. „Potrebujeme všetci ešte chvíľu vydržať. Žiaľ. Ide ale o zdravie všetkých nás a našich blízkych,“ zdôraznil.

 

Je presvedčený, že strany, ktoré ohlásili protesty na deň 17. november, to robia preto, lebo sa boja spravodlivosti. Prečítajte si aj o prezidentke Zuzane Čaputovej, ktorú trápi toto správanie. Prečítajte si aj o odporučení ministra vnútra.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona