Kuleba: Rusom treba odobrať práva! Čo na to Európa?

NETKY.SK • 10 August 2022, 21:06 • 2 min
Kuleba: Rusom treba odobrať práva! Čo na to Európa?

KYJEV - Po ukrajinskom prezidentovi žiada aj ukrajinský minister zahraničných vecí, aby krajiny EÚ a G7 zakázali vstup ruským občanom na ich územia.

slovakia

left justify in out

Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba vyzval v stredu Európsku úniu aj zoskupenie krajín G7, aby prestali vydávať víza občanom Ruska, pretože tým podporujú ruskú inváziu na Ukrajinu. Informoval o tom denník The Guardian.

Drvivá väčšina Rusov podľa Kulebu podporuje vojnu na Ukrajine.Treba im odobrať právo na prekračovanie medzinárodných hraníc, kým sa ich nenaučia rešpektovať," napísal Kuleba v príspevku na sociálnej sieti Twitter.

 

Z domova: Policajná stránka: Nie sme riadení politikmi, to môže povedať len dezinformátor

 

img

 

Súvisiace: Fínsko a Estónsko: Cestovať do Európy je privilégium, Zelenskyj má pravdu!

 

Denník Guardian k situácii ohľadne tejto žiadosti uviedol aj to, ako k tomu pristupujú ostatné krajiny. Úradujúci bulharský minister cestovného ruchu Ilin Dimitrov v stredu uviedol, že do konca júna krajinu navštívilo viac ako 50 000 Rusov – najmä vlastníkov nehnuteľností a bytov, ktorí často cestujú cez Istanbul.

 

img

 

Ministri zahraničných vecí EÚ majú o tejto záležitosti rokovať na svojom stretnutí v Českej republike koncom augusta. Niektoré krajiny s tradične úzkymi väzbami na Rusko, ako napríklad Maďarsko, by boli pravdepodobne ostro proti zákazu, zatiaľ, čo členské štáty s veľkými ruskými komunitami, ako je Nemecko, tvrdia, že tento krok by rozdelil rodiny a potrestal odporcov vojny, ktorí už odišli.

 

Európska komisia tiež spochybnila uskutočniteľnosť plošného zákazu cestovania a uviedla, že určité kategórie cestujúcich – vrátane rodinných príslušníkov, novinárov a disidentov – by mali dostať víza za každých okolností.

 

Najnovšie: Češi chcú vyhláškou obmedziť teplotu v domácnostiach na osemnásť stupňov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies