Colníci našli pašované cigarety, použili aj varovné výstrely

NETKY.SK • 31 August 2011, 13:16 • 2 min
Colníci našli pašované cigarety, použili aj varovné výstrely

Colníci našli pašované cigarety, použili aj varovné výstrely

slovakia

left justify in out

img

Medzi obcami Lastomír a Sliepkovce (okres Michalovce) dnes popoludní havarovalo osobné motorové vozidlo naložené pašovanými cigaretami. Auto s 24-ročným šoférom pochádzajúcim z Ukrajiny narazilo do stromu po tom, ako sa snažilo vyhnúť colnej kontrole. Colníci použili pri jeho prenasledovaní aj varovné výstrely do vzduchu.
      "Colníci pri pátraní po tovare, ktorý unikol colnému dohľadu, mali v úmysle zastaviť vozidlo, ktoré javilo znaky dôvodného podozrenia, že dochádza k porušovaniu colných predpisov. Dôvodné podozrenie sa následne stalo pravdivým vo chvíli, keď sa 24-ročný Ukrajinec pokúsil uniknúť našim colníkom na vozidle imatrikulovanom v Maďarsku," informovala TASR hovorkyňa Colného kriminálneho úradu Miroslava Slemenská.
      Ako dodala, colníci za účelom zastavenia unikajúceho vozidla použili aj varovné výstrely do vzduchu. "Jeho vodič následne nezvládol riadenie a autom narazil do stromu," doplnila hovorkyňa s tým, že pri dopravnej nehode Ukrajinec vážne zranenia neutrpel. "Muž sa po náraze cítil otrasený, a preto k nemu privolali záchrannú zdravotnú službu."
      V havarovanom aute sa podľa Slemenskej nachádzali falošné evidenčné čísla a záznamy z nájdeného technického preukazu informovali o tom, že vozidlo dokonca pochádza z Nemecka. V jeho interiéri objavili colníci zatiaľ nevyčíslený počet pašovaných cigariet. "Ich množstvo momentálne spresňuje vyšetrovateľ Colného kriminálneho úradu, ktorý sa zároveň zaoberá vyšetrovaním tohto prípadu," uzavrela hovorkyňa.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies