Prezidentka pripomína, že v čase epidémie je dôležité duševné zdravie

NETKY.SK • 5 Apríl 2020, 13:07 • 2 min
Prezidentka pripomína, že v čase epidémie je dôležité duševné zdravie

BRATISLAVA - Prezidentka SR Zuzana Čaputová pripomína, že v čase epidémie spôsobenej novým koronavírusom je potrebné myslieť nielen na fyzické, ale aj na duševné zdravie.

slovakia

left justify in out

 

Na sociálnej sieti v nedeľu zverejnil Prezidentský palác video, v ktorom hlava štátu vyzýva slovenských občanov, aby sa neobávali a v prípade potreby sa zverili do rúk odborníkov.

 

"Ak sa cítite osamelí, máte úzkosť alebo obavy, sú tu odborníci, ktorí sú pripravení vám pomôcť. Táto situácia je náročná pre všetkých a nie je žiadnou hanbou nechať si poradiť od odborníkov na duševné zdravie. Je pre nás prirodzené a pomáha nám, keď sa môžeme zdôveriť svojim blízkym, alebo naopak, keď môžeme byť oporou niekomu, kto sa cíti horšie," prihovorila sa Čaputová Slovákom.

 

Odporúčala preto využiť rady, inšpirácie a príklady dobrej praxe o tom, ako zvládať stres, ktoré možno nájsť na stránke ktopomozeslovensku.sk. Rovnako poukázala aj na možnosť využiť bezplatnú linku alebo online chat Ligy za duševné zdravie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies