V Seredi šoféroval len štrnásťročný chlapec, v aute viezol kamarátov

NETKY.SK • 23 Máj 2023, 13:00 • 2 min
V Seredi šoféroval len štrnásťročný chlapec, v aute viezol kamarátov

SEREĎ - Štrnásťročný chlapec za volantom a štyria ďalší tínedžeri sa viezli v Seredi v uplynulý piatok (18. 5.) v osobnom aute značky BMW, keď ich zastavili mestskí policajti.

slovakia

left justify in out

Chlapec auto používal bez súhlasu rodičov, v zmysle zákona je už trestne zodpovedný a naplnil znaky prečinu neoprávneného používania motorového vozidla. Rodičia však pri výsluchu nedali súhlas na jeho stíhanie, preto policajti prípad v zmysle zákona odložia. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová.

 

Hovorkyňa doplnila, že hoci zákon neumožňuje postihnúť maloletú osobu, zodpovednosť preberá majiteľ vozidla alebo osoba, ktorá mu vozidlo zverila do rúk. "Upozorňujeme vodičov, aby v žiadanom prípade nezverovali riadenie auta deťom. Osoby, ktoré nemajú vodičské oprávnenie, nemajú dostatočné skúsenosti, nevedia správne vyhodnotiť všetky situácie a riziká, ktoré na nich číhajú v cestnej premávke," uviedla. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies