Colníci kontrolovali nočné podniky v Seredi

NETKY.SK • 25 Január 2014, 11:45 • 2 min
Colníci kontrolovali nočné podniky v Seredi

BRATISLAVA/ TRNAVA - Tri nočné podniky v Seredi obsadili v noci z piatka na sobotu trnavskí colníci s policajtmi, agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa colného úradu Trnava Iveta Švárna.

slovakia

left justify in out

"Prehliadke colníckym služobným psom zameraným na drogy sa nevyhli žiadne priestory podnikov. Majiteľom zariadení colníci skontrolovali aj alkoholické nápoje a cigarety. Mladistvých policajti podrobili dychovým skúškam na alkohol," opísala kontrolu hovorkyňa trnavských colníkov. Ani v jednom podniku porušenie predpisov nezistili.

Colníci z Veľkého Medera s mestskými policajtmi v Seredi a z obvodného oddelenia polície v Seredi si vytypovali tri nočné podniky v meste. So služobným psom vycvičeným na hľadanie drog hľadali omamné, psychotropné látky a prekurzory a zároveň u majiteľov podnikov vykonali daňový dozor nad tovarom, ktorý podlieha spotrebným daniam. Pri alkoholických nápojoch a tabakových výrobkoch sa zamerali na preverovanie pôvodu a spôsobu ich nadobudnutia, ich označovanie, legálnosť takýchto výrobkov, vedenie evidencií a plnenie iných zákonom určených povinností súvisiacich so správou spotrebných daní. Mestskí a štátni policajti zo Serede podrobili mladistvých dychovým skúškam na požitie alkoholu. Ani v jednom z podnikov porušenie predpisov nezistili. "Trnavskí colníci plánujú v tomto roku počet takýchto kontrol v trnavskom kraji neustále zvyšovať," zdôraznila hovorkyňa colného úradu Trnava Iveta Švárna. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies