F1: Russell si pripísal prvý triumf v kariére, Verstappen odmietol pomôcť Perézovi

NETKY.SK • 14 November 2022, 13:09 • 2 min
F1: Russell si pripísal prvý triumf v kariére, Verstappen odmietol pomôcť Perézovi

SAO PAULO - Britský pretekár George Russell zvíťazil na VC Brazílie seriálu formuly 1 a dosiahol svoj prvý triumf v kráľovnej motošportu. Výhra je prvá v sezóne pre vlaňajšieho konštruktérskeho majstra Mercedes, ktorý dosiahol aj double vďaka druhému miestu Lewisa Hamiltona. "Strieborné šípy" obsadili prvé dve miesta prvýkrát od novembra 2020.

slovakia

left justify in out

Prvé víťazstvo Mercedesu v sezóne

 

Russell sa stal 113. víťazom vo Formule 1, dosiahol to pri svojom 81. štarte. Na treťom mieste skončil Španiel Carlos Sainz na Ferrari, ktorý predstihol Mexičana Sergia Pereza (Red Bull) po reštarte pretekov v 59. kole. Už istý majster sveta Max Verstappen obsadil po kolízii v úvode pretekov šieste miesto. Kuriozitou pretekov sa stala vysielačka a následné chovanie Verstappena, ktorý sa rozhodol aj napriek vysielačke od svojho tímu neprenechať svoju pozíciu tímovému kolegovi Sergiovi Perézovi, ktorý bojuje o 2. priečku v jazdeckom šampionáte. Peréz mnohokrát dopomohol a dokonca niekedy aj obetoval svoje preteky v prospech Verstappena, no mladý Holanďan mu jeho tvrdú prácu neopätoval a to sa mexickému jazdcovi naozaj nepozdávalo. V rozhovore krátko po pretekoch sa Mexičan vyjadril na adresu svojho tímového kolegu.  "Aspoň ukázal svoju pravú tvár", skonštatoval rozčúlený Peréz.

 

 

hlasy po pretekoch: /zdroj: Sport 2/

George Russell: "Úžasný pocit, ďakujem tímu. Táto sezóna aj preteky boli ako horská dráha, dvakrát vyšiel safety car a bál som sa záveru. Nakoniec to dopadlo dobre. Nemám slov, vybavujú sa mi všetky spomienky na pretekanie v motokárach a nemôžem dostatočne poďakovať všetkým ľuďom, ktorí sa na tomto podieľali."

Lewis Hamilton: "Gratulujem Georgeovi, odviedol skvelú prácu. Ďakujem tímu, dosiahli sme skvelý výsledok, na ktorý som hrdý."

Carlos Sainz: "Boli to dobré preteky, na štarte sme mali problémy brzdami a zastávka tak prišla skoro. Potom som na to však tlačil a na konci sa mi podarilo predbehnúť Checa. Mercedesy boli dnes najrýchlejšie, gratulujem Georgeovi."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies