Člena iránskej delegácie na rokovaniach o jadrovom programe odsúdili za špionáž

NETKY.SK • 4 Október 2017, 13:52 • 2 min
Člena iránskej delegácie na rokovaniach o jadrovom programe odsúdili za špionáž

TEHERÁN - Člena iránskej delegácie na rokovaniach o iránskom jadrovom programe odsúdili v Iráne na päť rokov väzenia za špionáž. Informovala o tom dnes iránska tlačová agentúra Tasnim, ktorá nespresnila meno odsúdeného. Agentúra dodala, že odvolací súd verdikt potvrdil.

slovakia

left justify in out

Agentúra AP uviedla, že jediným členom iránskeho tímu vyjednávačov na rokovaniach o iránskom jadrovom programe, o ktorom je známe, že čelil obvineniam, je Abdolrasúl Isfahání. Ten má iránske i kanadské občianstvo. Kanadské úrady sa k prípadu zatiaľ nevyjadrili, spresnila AP.

 

Iránske konzervatívne médiá vlani v auguste informovali o zadržaní Isfaháního, ktorý sa na rokovaniach venoval problematike zrušenia ekonomických sankcií ako súčasti dohody s jadrovými mocnosťami. AP dodala, že od dosiahnutia dohody o iránskom jadrovom programe v roku 2015 sa predstavitelia tvrdej línie v Iráne pre podozrenie zo špionáže prenasledujú v prvom rade osoby s dvojakým občianstvom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies