Článok v známych nemeckých novinách o berlínskej policajnej škole desí

NETKY.SK • 21 November 2017, 07:00 • 2 min
Článok v známych nemeckých novinách o berlínskej policajnej škole desí

Český matematik žije už niekoľko rokov v Nemecku. Na svojom webe upozornil na článok v známych nemeckých novinách Die Welt, ktorý naháňa husiu kožu. Popisuje situáciu na berlínskej policajnej škole, a je to tak bezútešné, že sa na to nechytá ani legendárna filmová séria Policajná akadémia.

slovakia

left justify in out

Nemeckí novinári získali nahrávku popisujúcu pomery v berlínskej policajnej škole. Je extrémne kritická voči chovaniu žiakov z určitých kultúrnych okruhov. Článok má názov Nepriateľ vo vlastných radoch, píše Marian Kechlibar na svojom webe Kechlibar.net, ktorý si názov požičal aj ako titulok svojho príspevku.

 

Berlínska akadémia, ktorá vychováva budúcich strážcov zákona, sa dostala do povedomia verejnosti tohto roku už dvakrát. Raz kvôli bitke medzi dvomi študentmi, druhýkrát pre to, že jej študenti predávali drogy. Zvukový záznam, ktorý sa vynoril pred niekoľkými dňami, však prekonáva tieto drobnosti o koňskú dĺžku. Ide o rozčúlený prejav jedného z vyučujúcich, ktorý hovorí o pomeroch v triedach s arabskými a tureckými študentmi. 

 

Hlas na nahrávke, ktorej pravosť potvrdil tak denník ako aj samotná akadémia, sa sťažuje, že žiaci robia bordel, nerešpektujú učiteľa, ignorujú výuku, ich vyjadrovacie schopnosti sú úbohé, o schopnostiach písať ani nehovoriac. Keď ich pokára alebo vylúči z triedy, reagujú rozbíjaním vecí a vyhrážkami. 

 

Znie to ako reportáž zo špeciálnej školy pre mladistvých kriminálnikov, ale bohužiaľ, títo frekventanti sa majú jedného dňa stať strážcami zákona, nie jeho narušiteľmi.

 

Mesto Berlín, kde vládne červeno - zelená koalícia, kladie veľký dôraz na regrutovanie budúcich policajtov z radov prisťahovalcov, pretože je to podľa úradov najlepší spôsob, ako zaistiť dohľad vo štvrtiach, kde žije nenemecké obyvateľstvo. Teoreticky má Afgánec ľahšie počúvnuť Afgánca ako Nemca, už kvôli tomu, že hovoria rovnakým jazykom. 

 

Učiteľ je však voči tomu skeptický.

 

"Vytvárame druhoradú zkorumpovanú policajnú zložku. Mám z nich strach, kolegovia tiež. Do práce chodím s najväčším sebazaprením a zhnusením. To nie sú budúci kolegovia, ale nepriatelia. Máme nepriateľa vo vlastných radoch. Nikdy som v triede nezažíval takúto nenávisť," hovorí učiteľ.

 

Jeden zo zdrojov novínám povedal, že v berlínskej polícii už slúži niekoľko rodinných príslušníkov arabských kriminálnych klanov. Oni sami nemajú žiadne záznamy v registri, ale ich bratia a bratranci áno. "Podľa zákona to nie je prekážka k výkonu služby, ale prakticky všetci dobre vieme, že u týchto ľudí je loajalita k rodine nadovšetko."

 

Korunu celému nasadil jeden z policajných adeptov, ktorý popísal nasledujúcu historku: "Jeden zo študentov policajnej akadémie nedávno zastavil svoju nemeckú kolegyňu a začal jej vytýkať, že sa vo voľnom čase oblieka príliš západne."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies