Dnes jarne nebude, zafúka vietor a hrozí aj povodeň

NETKY.SK • 11 Apríl 2019, 08:31 • 2 min
Dnes jarne nebude, zafúka vietor a hrozí aj povodeň

BRATISLAVA - Aprílové počasie sa dnes prejaví naplno, bude chladno, veterno a mokro.

slovakia

left justify in out

Dnešné počasie nás zrejme nepoteší. Momentálne prší na väčšine územia Slovenska a v porovnaní s poslednými dňami je aj relatívne chladno. Zdá sa, že podobný charakter počasia pretrvá celý deň. Od stredných polôh sa očakáva aj sneženie. Teplota behom dňa dnes vystúpi na 4 stupne na severe až 17 stupňov na juhu.

 

Pre okres Liptovský Mikuláš vydal Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) dokonca výstrahu pred povodňami. Tá môže vzniknúť v dôsledku prudkého topenia snehu na horách. Výstraha platí do 11. hodiny dnešného dňa.

 

img

 

"Vzhľadom na existujúce snehové zásoby v povodiach a plusové teploty je predpoklad vzostupu vodných hladín na tokoch," informuje SHMÚ na svojom webe. Hladiny riek tam môžu ľahko prekročiť normy a dosiahnuť výšku, ktorá zodpovedajá povodniam. Hydrologickú situáciu však SHMÚ neustále mapuje a o akýchkoľvek zmenách bude informovať.

 

Vietor zasa potrápi najmä obyvateľov na juhovýchode krajiny. Pre okresy Košice okolie, Košice mesto, Trebišov, Michalovce a Vranov nad Topľou platí výstraha prvého stupňa pred vetrom. V týchto lokalitách sa očakáva výskyt vetra, ktorý v nárazoch môže dosiahnuť rýchlosť 65 – 80 kilometrov za hodinu. Výstraha platí do piatka 12. apríla do 18.00 h.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies