Čo by ste povedali na spánok počas pracovnej doby? V tejto krajine ho povolia

NETKY.SK • 15 August 2019, 12:34 • 2 min
Čo by ste povedali na spánok počas pracovnej doby? V tejto krajine ho povolia

Japonci pracujú s takým nasadením, že nemajú čas spať. Preto im to umožní zamestnávateľ!

slovakia

left justify in out

Japonci sú vo workoholizme na čele v rámci celého sveta. Je to vyspelá krajina s veľmi výkonnou ekonomikou, za ktorou stojí neúnavná práca jednotlivcov. Tí však na to často doplácajú vlastným zdravím.

 

Vidieť Japoncov spať počas čakania na metro, prípadne v kaviarni nie je ničím neobvyklým. Kvôli pracovnej vyťaženosti totiž na nevyhnutný oddych nemajú čas. A nakoľko sa začali objavovať odstrašujúce prípady ľudí umierajúcich na prepracovanosť, zasiahnuť musel štát limitovaním maximálneho počtu hodín nadčasov, ale aj spoločnosť NeuroSpace svojím revolučným projektom.

 

img

 

Zakladateľom NeuroSpace je Takanori Kobayashi, ktorý roky fungoval ako väčšina japonskej populácie, teda pracoval, pracoval a pracoval. Došlo to až do štádia, kedy si jeho telo vyžiadalo prestávku. Začal sa zamýšľať nad svojím životným štýlom a rozhodol sa, že pomôže nielen sebe, ale aj tisícom ďalších zaneprázdnených ľudí. Začal teda pracovať na vytváraní špecifických programov pre firmy, ktoré pomôžu Japoncom dohnať spánkový deficit.

 

img

 

Zamestnávatelia v krajine vychádzajúceho slnka zmýšľajú odlišne od tých v „západných“ krajinách. Pokiaľ sa nejakému z ich pracovníkov na pracovisku podarí zaspať, čo sa stáva nezriedka, vnímajú to ako dôkaz toho, že do svojho výkonu dávajú všetko. A tak im vyšli v ústrety. Spoločnosti po celej krajine začínajú v rámci svojich pracovísk vytvárať priestory, kde sú umiestnené ležadlá, vonia tu levanduľa a hrá relaxačná hudba. Každý zamestnanec má tak právo na hodinu spánku denne v rámci pracovnej doby. Cieľom firiem totiž nie je človeka zničiť, ale vytvoriť mu také podmienky, ktoré ho motivujú a podporia vo výkonoch.

 

img

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies