Čistinky od svojho Lidla získavajú nové sídla

NETKY.SK • 31 Október 2023, 12:30 • 2 min
Čistinky od svojho Lidla získavajú nové sídla

BRATISLAVA - Čo môže slovenským mestám závidieť Paríž, New York či Rím? Predsa mestský park čo svet nevidel! Víťazi druhého ročníka súťaže Lidl Čistinka sú známi. Sú nimi Veľký Meder, Levoča, Košice – Dargovských hrdinov, Rožňava a Považská Bystrica. Týchto päť miest dostalo najviac hlasov spomedzi 68 účastníkov druhého ročníka súťaže, ktorú organizuje Lidl. O víťazoch rozhodli ľudia v hlasovaní na webe www.lidl.sk/cistinka.

slovakia

left justify in out

Lidl Čistinka je mestský park tvorený zo štyroch prepojených modulov. Tri z nich majú rozmer 12 x 12 m, štvrtým je multifunkčné športovisko s výmerou 15 x 15 m. Basketbal? Futbal? Volejbal? Stolný tenis? Žiaden problém, na Čistinke padnú mnohé športové rekordy. V ďalších troch častiach sa na ihrisku zabavia najmenší, pod prístreškom si jedlá pripravené na griloch vychutnajú mnohí fajnšmekri, workoutovú zónu využijú mladí i starší. Na Čistinkách sa nachádza aj množstvo lavičiek a zelene. Jednoducho, mestský park jedna báseň!


„Svetové metropoly ako  Toronto, Paríž, Londýn, Rím či  Berlín môžu slovenským mestám závidieť. Získať mestské parky čo svet nevidel je totiž možné len na Slovensku a vďaka Lidlu. Svoj kútik si na Lidl Čistinke nájde každý – veľký či malý, starší aj mladší, športovec aj grilmajster. Gratulujeme víťazným mestám a tešíme sa na stretnutia na Čistinkách,“ vysvetlil Martin Nagy, konateľ Lidl Slovenská republika zodpovedný za nákup a marketing. „Chceme robiť zo Slovenska lepšie miesto pre život a byť dobrým susedom všade tam, kde pôsobíme. Je dôležité, aby ľudia trávili čas spolu a aktívne, preto sme na Slovensku postavili päťdesiat detských ihrísk Žihadielok,“ doplnil Nagy. Rozloha Čistinky je viac ako dvojnásobná v porovnaní so Žihadielkom, hodnota jedného tohto mestského parku je 180 000 €. Každá Čistinka môže byť však iná, jedinečná – moduly je totiž možné variabilne usporiadať s ohľadom na pozemok a lokalitu.

„Mesto Veľký Meder a jeho obyvatelia s veľkou radosťou prijali správu o úspechu v projekte Lidl Čistinka. Táto súťaž spojila obyvateľov nášho mesta, ale aj blízkeho okolia pre hlasovanie v túžbe získať park s kútikom pre každého. Veľmi sa tešíme na trávenie voľného času a na aktivity v rámci komunitného života,“ reagoval primátor Marián Soóky. Práve Veľký Meder vytvoril nový rekord v počte získaných hlasov, keď prekonal Rimavskú Sobotu, jedného z víťazov spred roka. Mesto zo Žitného ostrova uspelo s počtom 284 375 hlasov, čo v prepočte vychádza na 34 hlasov od každého Veľkomederčana.

 

Výsledky hlasovania o Lidl Čistinky v roku 2023:

  • Kategória miest do 9 000 obyvateľov: Veľký Meder (284 375 hlasov)
  • Kategória miest od 9 001 do 15 999 obyvateľov: Levoča (189 864 hlasov)
  • Kategória miest od 16 000 do 21 999 obyvateľov: Rožňava (36 119 hlasov)
  • Kategória miest od 22 000 do 34 999 obyvateľov: Košice – Dargovských hrdinov (77 217 hlasov)
  • Kategória miest nad 35 000 obyvateľov: Považská Bystrica (33 201 hlasov)

 

Zaujímavosti z hlasovania o Lidl Čistinky v roku 2023:

  • Celkový počet odovzdaných hlasov: 1 140 493
  • Víťazné mestá získali takmer 55% zo všetkých hlasov: 620 776
  • Najviac hlasov za celú súťaž získal Veľký Meder: 284 375 a prekonal aj Rimavskú Sobotu spred roka

 

V prvom ročníku získali Lidl Čistinky: Komárno, Rimavská Sobota, Dolný Kubín, Štúrovo a Modra.  
 
Projekt zrealizovali Nadácia Lidl a Nadačný fond Lidl v Centre pre filantropiu v spolupráci s Lidl Slovenská republika, v.o.s.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Lidl / SKPR STRATEGIES, Foto:
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies