Čínsky prezident pricestoval na štátnu návštevu Ruska

NETKY.SK • 5 Jún 2019, 16:20 • 2 min
Čínsky prezident pricestoval na štátnu návštevu Ruska

MOSKVA - Čínsky prezident Si Ťin-pching pricestoval v stredu na štátnu návštevu Ruska. Jeho lietadlo pristálo na moskovskom letisku Vnukovo 2.

slovakia

left justify in out

Čínskeho lídra privítala v ruskej metropole čestná garda pozostávajúca z vojakov všetkých typov ruských ozbrojených síl, informovala tlačová agentúra TASS.

 

Si Ťin-pching má na programe stretnutie s ruským ministrom rozvoja Ďalekého východu a Arktídy Alexandrom Kozlovom, námestníkom ruského ministra zahraničných vecí Igorom Morgulovom, ruským veľvyslancom v Číne Andrejom Denisovom a čínskym ambasádorom v Rusku Li Chuejom.

 

Si Ťin-pching bude v stredu rokovať s ruským prezidentom Vladimirom Putinom. Krátko po ich rozhovoroch v Kremli obaja lídri navštívia oficiálnu slávnosť odovzdania dvoch čínskych pánd veľkých Moskovskej zoologickej záhrade.

Prezidenti navštívia aj koncert v divadle Boľšoj teatr pri príležitosti 70. výročia nastolenia diplomatických vzťahov medzi Moskvou a Pekingom.

 

 

Si Ťin-pching bude vo štvrtok a piatok pokračovať vo svojom programe v Petrohrade, kde bude kľúčovým hosťom Petrohradského medzinárodného ekonomického fóra (SPIEF).

 

Čínsky prezident podľa vlastných slov verí, že jeho štátna návšteva Ruska bude veľmi prínosná a bude slúžiť ako impulz pre rozvíjanie bilaterálnych vzťahov.

 

"Som si istý, že táto návšteva určite prinesie plodné výsledky a bude slúžiť ako stimul pre stabilný rozvoj čínsko-ruských vzťahov, komplexného partnerstva a strategickej spolupráce v novej ére," povedal Si Ťin-pching po prílete do Moskvy.

 

Líder dodal, že jeho rokovanie s Putinom bude zamerané na plán rozšírených vzájomných vzťahov a kľúčové otázky medzinárodnej i regionálnej situácie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies