Čína zrušila povinnosť preukázať sa PCR testom pri vstupe na svoje územie

NETKY.SK • 26 Apríl 2023, 12:16 • 2 min
Čína zrušila povinnosť preukázať sa PCR testom pri vstupe na svoje územie

PEKING - Ľudia cestujúci do Číny už nebudú musieť od soboty pri vstupe do krajiny predložiť negatívny výsledok PCR testu na koronavírus. Ide o ďalšie uvoľnenie prísnych pravidiel "nulovej tolerancie covidu", ktoré Čína dlhé mesiace uplatňovala.

slovakia

left justify in out

Cestujúcim bude pri vstupe do Číny stačiť preukázanie sa negatívnym výsledkom antigénového testu vykonaného najviac 48 hodín pred nástupom do lietadla, uviedlo čínske ministerstvo zahraničných vecí. Letecké spoločnosti však výsledky testov pred odletom kontrolovať nebudú.

 

Agentúra AP pripomína, že v priebehu uplynulých troch rokov Čína zaviedla sériu prísnych opatrení na zabránenie šíreniu nového koronavírusu vrátane lockdownov a hromadného testovania obyvateľstva. Tieto pravidlá mali negatívny vplyv na čínsku ekonomiku a v krajine vyvolali vlnu protestov. Vláda sa následne rozhodla opatrenia výrazne uvoľniť. V marci Peking opätovne obnovil vydávanie všetkých typov víz, čím chce v krajine znovu rozprúdiť turizmus. Od cestujúcich z určitých štátov však stále vyžadoval negatívny výsledok PCR testu na koronavírus, čo mnohých návštevníkov od cesty do Číny odradilo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona