Amazon sa stal najhodnotnejšou firmou v USA

NETKY.SK • 8 Január 2019, 11:35 • 2 min
Amazon sa stal najhodnotnejšou firmou v USA

SAN FRANCISCO - Americký internetový predajca Amazon prekonal softvérovú firmu Microsoft a stal sa najhodnotnejšou verejne obchodovateľnou spoločnosťou v USA. Poradie sa zmenilo v priebehu včerajších hodín, kedy akcie Amazonu stúpli o 3 %. Zvýšila sa tak trhová hodnota spoločnosti na 797 mld. USD.

slovakia

left justify in out

Amazon ukončil krátky návrat Microsoftu na prvú priečku po tom, ako v závere novembra predbehol technologickú spoločnosť Apple. Tá minulý týždeň potvrdila najhoršie obavy investorov. Upozornili, že slabý dopyt po iPhonoch, predovšetkým v Číne, spôsobil, že za posledný kvartál roku 2018 vykáže výrazne nižšie tržby ako sa predpokladalo.

 

img

Zdroj: Pixabay

 

Zmenu poradia najhodnotnejších firiem vyvolali rastúce obavy z toho, že obchodná vojna administratívy amerického prezidenta Donada Trumpa s Čínou a zvyšujúce sa úrokové sadzby zabrzdia svetovú ekonomiku. V takomto prípade by sa pravdepodobné spomalil rast firiem v technologickom odvetví a ďalších sektoroch, ktoré generujú podstatnú časť svojich príjmov mimo USA.

img
Zdroj: Pixabay


No aj napriek prvej priečke v rebríčku najhodnotnejších firiem, aktuálna trhová kapitalizácia Amazonu výrazne zastáva za jeho maximom. Vlani v septembri prekročila spoločnosť hranicu 1 bilión USD a stihla to ešte pred poklesom akcií na Wall Street. Aj vďaka tomu sa akcie Amazonu znížili menej ako v prípade ostatných technologických gigantov.

 

 

 

Milióny balíčkov dnes opúšťa sklady, ktoré má spoločnosť rozmiestnené po celom svete. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies