Čierne vlajky na Úrade BBSK už nevisia, odstránil ich Chmelár

NETKY.SK • 29 August 2015, 13:30 • 2 min
Čierne vlajky na Úrade BBSK už nevisia, odstránil ich Chmelár

BRATISLAVA - Občiansky aktivista a zakladateľ hnutia SEN Eduard Chmelár zvesil čierne vlajky z Úradu Banskobystrického samosprávneho kraja. Tie tam podľa viacerých zdrojov vyvesil predseda kraja Marian Kotleba. Chmelár jeho konanie odsudzuje.

slovakia

left justify in out

"Považujeme Slovenské národné povstanie (SNP) za náš najvýznamnejší štátny sviatok, za najhrdinskejší čin tohto národa a je absolútne nehorázne a hanebné, že niekto, kto má drzosť nazývať sa vlastencom, zneváži tento sviatok tým, že vyvesí dve čierne zástavy," vyhlásil pre TASR Chmelár.

 

Pripomenul, že dnes sa pri Pamätníku SNP v Banskej Bystrici politici predháňali v rečiach, že nedovolia znevažovať SNP. "My si myslíme, že už treba prestať tárať, a tak sme pristúpili k činom a tieto vlajky zvesili. To je to najmenej, čo môžeme urobiť pre pamiatku našich otcov a dedov, ktorí vykrvácali v povstaní za našu slobodu," doplnil.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies