Cibulková mala víťazstvo na dosah, ale proti Wozniackej musela zápas skrečovať!

NETKY.SK • 22 September 2017, 15:28 • 2 min
Cibulková mala víťazstvo na dosah, ale proti Wozniackej musela zápas skrečovať!

Tokio - Slovenská tenistka Dominika Cibulková skrečovala štvrťfinálový zápas proti Dánke Caroline Wozniackej na turnaji WTA v Tokiu. Slovenská jednotka odstúpila za stavu 6:3, 6:7 (5), 1:3 a 15:30 v treťom sete pre zranenie stehenného svalu. V druhom dejstve nevyužila v dvanástom geme dva mečbaly.

slovakia

left justify in out

Cibulková hneď v úvodnej hre stratila svoje podanie, následne však získala štyri gemy v rade a prvý set sa stal jej korisťou. V druhom dejstve nevyužila slovenská jednotka trikrát výhodu brejku, no za stavu 5:5 čistou hrou prelomila podanie Wozniackej a išla servovať na víťazstvo v zápase. Nepremenila však dva mečbaly a Dánka si vynútila tajbrejk, v ktorom slávila úspech.

 

Cibulková začala mať problémy s pohybom, bolesti stehenného svalu sa u nej stupňovali a za stavu 1:3 zápas skrečovala. Dánka upravila vzájomnú bilanciu so Slovenkou na 10:4 a stále živí šancu na obhajobu titulu v Tokiu. V semifinále sa stretne s najvyššie nasadenou Španielkou Garbine Muguruzovou Blancovou.

 

Zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka Cibulková si z japonskej metropoly odnáša 100 bodov do počítačového poradia a prémiu 22 635 USD brutto. Víťazka ôsmich turnajov na hlavnej profesionálnej úrovni Cibulková hrala na tokijskom podujatí deviaty raz. Debutovala v sezóne 2008, predvlani sa prebojovala do semifinále (4:6, 1:6 s Poľkou Agnieszkou Radwanskou), minulý rok skončila v osemfinálovom 2. kole (2:6, 1:6 od domácej voľnej karty Naomi Osakovej).

Dvadsaťosemročná Bratislavčanka Cibulková, aktuálne deviata v singlovom renkingu, teraz má proti 27-ročnej Wozniackej (6.) kompletnú medzinárodnú štatistiku 5:11 vrátane dvoch juniorských duelov. Bez nich je bilancia 4:10. Cibulková sa vlani vo februári na "harde" v hale v ruskom Petrohrade presadila 6:4, 7:5, pričom to bola premiérová konfrontácia po takmer štyroch rokoch. Teraz na to nenadviazala, hoci k tomu bola extrémne blízko. Severanka s poľským pôvodom Wozniacka je šampiónkou v Tokiu z rokov 2010 a 2016, takže obhajuje titul.

 

dvojhra - štvrťfinále:

Caroline Wozniacka (3-Dán.) - Dominika CIBULKOVÁ (5-SR) 3:6, 7:6 (5), 3:1 - skreč

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies