Cibulková je vo finále turnaja WTA v Sydney, čaká ju Radwaňská

NETKY.SK • 10 Január 2013, 07:58 • 2 min
Cibulková je vo finále turnaja WTA v Sydney, čaká ju Radwaňská

Cibulková je vo finále turnaja WTA v Sydney, čaká ju Radwaňská - Tenis Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa siedmykrát v kariére prebojovala do finále dvojhry na okruhu WTA. V semifinále turnaja v austrálskom Sydney (dotácia 690.

slovakia

left justify in out

img

Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa siedmykrát v kariére prebojovala do finále dvojhry na okruhu WTA. 

semifinále turnaja v austrálskom Sydney (dotácia 690.000 dolárov) si poradila s nasadenou dvojkou a svetovou päťkou Nemkou Angelique Kerberovou v troch setoch 6:2, 4:6 a 6:3. 


V piatok bude zverenka trénera Mateja Liptáka bojovať proti najvyššie nasadenej Poľke Agnieszke Radwaňskej o tretí titul na WTA Tour. Vlani v júli Cibulková triumfovala v kalifornskom Carlsbade, na jeseň 2011 vyhrala turnaj o Kremeľský pohár v Moskve.

Slovenská jednotka získala v Sydney už tretí skalp hráčky z Top ten. V 1. kole deklasovala nasadenú päťku a svetovú osmičku Česku Petru Kvitovú 6:1, 6:1, vo štvrťfinále zdolala svetovú sedmičku Talianku Saru Erraniovú hladko 6:2 a 6:1. So svetovou štvorkou Radwaňskou, ktorá v Sydney ešte nestratila ani set, má Cibulková negatívnu bilanciu 0:3. Posledný duel však obe hráčky odohrali ešte v roku 2008 na US Open. Cibulková má v Sydney vďaka postupu do finále už istú prémiu 62.300 dolárov a 320 bodov do svetového rebríčka WTA. Pre slovenskú fedcupovú reprezentantku je turnaj v Sydney generálkou na grandslamový Australian Open. 

Cibulkovej vyšiel úvod zápasu s Kerberovou, vo štvrtom geme po víťaznom forhendovom longlajne prelomila súperkino podanie a ujala sa vedenia 3:1. Nemka síce hneď vzápätí kontrovala rebrejkom, no Cibulková potom získala tri gemy za sebou a prvý set sa stal jej korisťou. Slovenka sa na dvorci výborne pohybovala, z forhendu neustále tlačila Nemku do defenzívy a rovnako ako vo štvrťfinálovom dueli proti Talianke Sare Erraniovej predviedla viacero ukážkových bekhendov po čiare. Kerberová pôsobila na kurte unaveným dojmom, robila príliš veľa nevynútených chýb.

V druhom dejstve Kerberová zrýchlila hru, pridala na agresivite a po dvoch brejkoch si vybudovala náskok 4:1. 

Cibulková si následne nechala zavolať svojho trénera Liptáka, ktorý jej radil, aby si chodila sama pre body, viac si pomáhala servisom a vrátila sa k nátlakovej hre z prvého setu. Svetová pätnástka v ďalších minútach znížila na 3:4, no záver setu patril Kerberovej. V rozhodujúcom dejstve zobrala Cibulková opraty zápasy do svojich rúk, vďaka skvelým returnom dvakrát zobrala Kerberovej podanie a za stavu 5:1 išla podávať na víťazstvo. Nemka ešte znížila na 3:5, no Cibulková pri vlastnom podaní dotiahla zápas do úspešného konca, keď po víťaznom forhende premenila hneď prvý mečbal. Cibulková tak upravila vzájomnú bilanciu s Kerberovou na 3:0 vo svoj prospech. 


dvojhra - semifinále:

Dominika CIBULKOVÁ (SR) - Angelique Kerberová (2-Nem.) 6:2, 4:6, 6:3
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies