Chorváti sú pripravení, od apríla čakajú prvých zahraničných turistov

NETKY.SK • 31 Marec 2021, 21:20 • 2 min
Chorváti sú pripravení, od apríla čakajú prvých zahraničných turistov

BRATISLAVA/ZÁHREB - Chorvátsko otvára svoje hranice pre turistov. Od apríla môžu turisti z Európskej únie vstúpiť do Chorvátska po predložení negatívneho antigénového alebo PCR testu na SARS-CoV-2.

slovakia

left justify in out

Podmienky pre bezproblémovú dovolenku

Výsledky testu nesmú byť staršie ako 48 hodín do príchodu na hraničný prechod. V prípade rýchleho antigénového testu a pobytu v Chorvátskej republike na viac ako 10 dní sa test musí vykonať znova do desiateho dňa odo dňa vydania tohto testu. Testy nemusia mať deti do siedmich rokov.

 

img

 

Čo bude stačiť na prekročenie hraníc? 
Nové opatrenia zavedené Chorvátskom od 1. apríla tohto roka predstavil na stredajšej tlačovej besede podpredseda vlády Chorvátskej republiky a minister vnútra Davor Božinović.

 

Do Chorvátska sa európsky turista dostane aj po predložení osvedčenia o očkovaní proti koronavírusu, ktoré dostal 14 dní od očkovania druhou vakcínou alebo od jednorazovej vakcinácie. Taktiež na príchod do Chorvátska bude stačiť potvrdenie o prekonaní choroby COVID-19.

 

img


Pri prekračovaní hraničných priechodov Chorvátskej republiky a pobyte v Chorvátskej republike sú všetky osoby povinné dodržiavať epidemické opatrenia a všeobecné a špeciálne odporúčania a pokyny Chorvátskeho ústavu verejného zdravia.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona