Rezort očkovaniu vakcínou Sputnik V zatiaľ zelenú nedá. Žiaden súhlas od Rusov nedostali!

NETKY.SK • 11 Máj 2021, 14:41 • 2 min
Rezort očkovaniu vakcínou Sputnik V zatiaľ zelenú nedá. Žiaden súhlas od Rusov nedostali!

BRATISLAVA. Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR zatiaľ nemá oficiálnu informáciu o tom, že ruská strana súhlasila so spustením očkovania vakcínou Sputnik V na Slovensku.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Informoval o tom TASR, ktorému to potvrdila hovorkyňa rezortu Zuzana Eliášová. Zareagovala tak na včerajší status na sociálnej sieti Facebook ministra financií Igora Matoviča.

 

Ten v príspevku napísal, že očkovanie Sputnikom V sa spustí už o pár dní. Dodal, že k očkovaniu sa schyľuje „po výborných výsledkoch testov v certifikovanom OMCL laboratóriu v Maďarsku a po 3-mesačných všemožných obštrukciách všemocných“.

 

Matovič tiež informoval o tom, že s ruskou stranou sa počas víkendu dohodol, že po pretestovaní vakcíny v registrovanom OMCL laboratóriu, odsúhlasia začiatok očkovania.  

 

Súvisiaci článok: Sputnikom V by sa mohlo začať očkovať už o pár dní, uviedol Matovič

 

Eliášová uviedla, že rezort zdravotníctva takouto informáciou z ruskej strany nedisponuje. "Faktom však je, že očkovanie vakcínou Sputnik V na Slovensku po preverení príslušnými odbornými autoritami by bola dobrá správa," okomentovala hovorkyňa ministerstva zdravotníctva.

 

Dodala, že bezpečnosť pacienta je prioritou a očkovanie je účinná prevencia na ochranu zdravia a životov. Slovensko si objednalo celkovo dva milióny vakcín Sputnik V.

 

Utajovaný nákup prvej dávky 200-tisíc kusov vakcíny pritom vyvolal spory vo vláde, ktoré viedli k rekonštrukcii kabinetu. O svoju funkcie pritom definitívne prišiel bývalý šéf rezortu zdravotníctva Marek Krajčí. Po tlaku koaličných partnerov sa svojho postu predsedu vlády vzdal aj Igor Matovič, ktorý sa následne ujal ministerstva financií.  

 

Prečítajte si tiež: Mexiko má vážny problém s očkovaním. Môže za to Rusko



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona