Heger: Odmietam, že som slabý premiér, vláda i Slovensko funguje

NETKY.SK • 21 August 2022, 14:19 • 2 min
Heger: Odmietam, že som slabý premiér, vláda i Slovensko funguje

BRATISLAVA - Predseda vlády to dnes uviedol v diskusnej relácii TA3 V politike.

slovakia

left justify in out

Podľa Eduarda Hegera nie je žiadny dôvod na odchod minsitra Matoviča, ani ministra Sulíka. Vláda podľa neho funguje bez problémov, jediným úskalím sú koaličné rady. Aj preto je jedným z jeho návrhov to, že obaja ministri budú z koaličných rád vylúčení. Ďaľším z návrhov bola výmena štátnych tajomíkov na oboch ministerstvách, „aby SaS konečne mala správne informácie o tom, ako dobre funguje ministertsvo financií pod taktovkou Igora Matoviča."

 

img

 

Predseda vlády v relácii vyzdvihol, že jeho vláda i strana OĽaNO napĺňa sľuby, ktoré dala občanom pred voľbami. Náš štát podľa jeho slov nikdy predtým nezažíval takú očistu od ekonomickej a inej kriminality, ako je tomu teraz. Zopakoval, že „polícia i súdy majú konečne po dlhých dvanástich rokoch rozviazané ruky."

 

img

 

Ďalej uviedol, že päť návrhov, ktoré včera predstavil liberálom, je „prevratných" a nejde len o „kozmetické úpravy," ako sa vyjadril šéf SaS Richard Sulík, a dodal, že je to viac, ako by mala strana, ktorá dostala od voličov 6% dostať za svoje ultimátum. Eduard Heger zároveň nevidí žiadnu inú cestu ako to, že Richard Sulík ustúpi a vzdá sa predstavy o tom, že Igor Matovič z vlády a svojho postu na ministerstve financií odíde. 

 

Predseda vlády naznačil, že občanov čaká veľmi ťažká zima, aj preto je piatym bodom z jeho dielne návrh, aby sa strany dohodli, ako idú Slovákom pomôcť. 

 

Ďalšie rokovanie má byť v piatok, Sulík sa vyjadril, že sa ho zúčastní, aj keď v ňom nevidí žiadny zmysel, a všetko smeruje k tomu, že všetci ministri za SaS oznámia 1. septembra svoju demisiu. 

 

Zo sveta: Guterres: Kvôli sankciám hrozí vo svete hladomor



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies