Zamestnávatelia minulý rok uverejnili rekordný počet pracovných ponúk

NETKY.SK • 10 Január 2023, 13:30 • 2 min
Zamestnávatelia minulý rok uverejnili rekordný počet pracovných ponúk

BRATISLAVA - Zamestnávatelia vlani na pracovnom portáli zverejnili rekordný počet inzerátov. Predminuloročný rekord s takmer 360.000 ponukami zvýšili o viac ako pätinu. V utorok o tom informovala manažérka vzťahov s verejnosťou pracovného portálu Profesia.sk Nikola Richterová.

slovakia

left justify in out

Zamestnávatelia pridali najviac pracovných ponúk počas druhého štvrťroka. Tempo pridávania inzerátov sa spomalilo v poslednom kvartáli. Ide o jediné obdobie, ktoré vlani prinieslo menej ponúk. Najviac pracovných príležitostí, 67.000, bolo v sektore obchod. Nasledovala výroba, informačné technológie, doprava a špedícia a administratíva. Najpočetnejšie pracovné príležitosti boli operátor výroby, predavač a administratívny pracovník. Ľudia sa najviac zaujímali o prekladateľstvo, administratívu, žurnalistiku a médiá. "Na opačnej strane rebríčka skončili oblasti práce ako elektrotechnika a energetika, strojárstvo či informačné technológie. Tieto výsledky potvrdzujú dlhodobý nedostatok technických zamestnancov na slovenskom trhu práce," uzavrela Richterová. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies