Chlapec s obrovskými rukami

NETKY.SK • 22 August 2017, 09:30 • 2 min
Chlapec s obrovskými rukami

UTTAR PRADESH - Indický chlapec Tarik (12) trpí od narodenia postihnutím obrích rúk. Kvôli nemu je vylúčený z kolektívu - skôr kamarátov mal, ale dnes sa s ním nikto nechce kamarátiť. Jeho susedia ho často nazývajú Diablom.

slovakia

left justify in out

Chlapcove prsty sú 12-krát väčšie ako u normálnych ľudí. Pre jeho zvláštny vzhľad je obyvateľmi dediny odsudzovaný a nazývaný Diablom. Nezastanú si ho susedia ani v práci, všetci sú k nemu krutí. Dokonca mu bola zamietnutá aj žiadosť o prijatie na školu. Dôvod: jeho ruky, mohol by totiž desiť ostatných študentov a študentky.

 

V Tarikovom živote nastal zlom, keď mu zomrel otec. Rodina sa v tej dobe rozhodla znovu navštíviť lekára. Ten bol skeptický, naopak malý chlapec všetko videl pozitívne a verí vo svoje uzdravenie. Povedal: "Chcem sa zbaviť tých rúk. Chcem vyzerať ako ostatné deti, ktoré chodia do školy a hrať sa každý deň ako normálne deti. Verím, že sa mi to splní. "

 

obrazok

 

V chlapcovom živote neexistuje nikto iný, okrem rodiny s kým by sa mohol rozprávať. Všetci sa ho stránia. Keď bol menší, kamarátov mal, postupom času ako sa ruky zväčšovali o nich prišiel.

 

"Ľudia sa ma stránia a označujú to ako prekliatie. Pritom netušia, že môžem byť vyliečený," hovorí Tarik a dodáva: "Najväčším problémom sú financie. Moja rodina na liečbu skrátka nemá."

 

Po smrti otca mu je oporou brat Hargyan. On sa o svojho mladšieho bratčeka stará. Prístup škôl ho samotného doslova uráža. "Má skutočne veľké ruky, pravda. Najhoršie je prezliekanie. Musím ho umývať a obliekať aj kŕmiť," povedal Hargyan.

 

obrazok

 

Mnoho doktorov sa zhoduje na jednom. S takouto poruchou sa ešte nikdy nikto z nich nestretol. Ak pripustia možnú liečbu, bude iste nákladná. Je teda otázkou času, či sa Tarik niekedy dočká normálnych rúk. Jeho rodina v to pevne dúfa.

 


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies