Chelsea a Bayern prvými osemfinalistami, Žilina stále bez bodu

NETKY.SK • 4 November 2010, 08:26 • 2 min
Chelsea a Bayern prvými osemfinalistami, Žilina stále bez bodu

Chelsea a Bayern prvými osemfinalistami, Žilina stále bez bodu

slovakia

left justify in out

img

V stredajších zápasoch 4. kola futbalovej Ligy majstrov si vybojovali postup do osemfinále tímy Bayernu Mníchov (E-skupina) a Chelsea Londýn (F-skupina). Naopak, slovenský majster MŠK Žilina utrpel domáci debakel s Olympique Marseille (0:7) a je jediným tímom spoločne s tureckým Bursasporom, ktorý v skupinovej fáze LM ešte nezískal ani bod. O druhom postupujúcom tíme z F-skupiny sa rozhodne medzi Olympique Marseille a Spartakom Moskva.  
      Bayern Mníchov zvíťazil na pôde rumunského CFR Kluž jendnoznačne 4:0 napriek absencii viacerých opôr vrátane kanoniera Miroslava Kloseho. Toho však dokonale nahradil kolega z nemeckej reprezentácie Mario Gomez, ktorý zaznamenal čistý hetrik. Štvrý gól pridal Müller. Futbalisti bavorského klubu nazbierali v E-skupine plný počet 12 bodov a so skóre 11:3 sa už tešia na osemfinálového súpera.  
      Futbalisti Chelsea Londýn zvíťazili v zápase 4. kola F-skupiny LM nad Spartakom Moskva 4:1 a postúpili predčasne do osemfinále. Chelsea súverénnym spôsobom prešla skupinovou fázou, keď po štyroch dueloch má na konte 12 bodov a skóre 12:2. Proti Spartaku MOskva sa anglický majster presadil až po zmene strán. Svoj šiesty gól v Lige majstrov zaznamenal v 49. minúte Nicolas Anelka, ktorý z uhla obstrelil vybiehajúceho gólmana Dikaňa. Po hodine hry zastavil Makejev v šestnástke prenikajúceho Drogbu len za cenu faulu a z pokutového kopu zvýšil samotný africký legionár na 2:0. Hráči londýnskeho tímu začali dominovať, po priamom kope z pravej strany sa hlavou presadil obranca Branislav Ivanovič - 3:0. Po jednom z brejkov sa dostal k lopte striedajúci Baženov a skóroval do odkrytej brány. V závere sa ešte v neprehľadnej situácii najlepšie zorientoval perd bránou horstí Ivanovič a z ototčky dal svoj druhý gól v zápase - 4:1.
      Na definitívny post     up do osemfinále sú musia naopak počkať futbalisti Realu Madrid a Arsenalu Londýn. Londnýnski kanonieri si skomplikovali situáciu v H-skupine po stredajšej prehre 1:2 na ihrisku ukrajinského Šachtaru Doneck. Okrem Šachtaru je ešte v hre aj portugalský Sporting Braga, ktorý vyhral 1:0 na horúcej pôde Partizanu Belehrad.
      "Biely balet" viedol na San Sire nad milánskym AC 1:0 vďaka gólu Gonzala Higuaina v závere prvého polčasu. Domácich však vrátil do hry nestárnuci a striedajúci veterán Felippo Inzaghi, ktorý dvoma gólmi naklonil misky váh na stranu "rosso-neri". Tridsaťosemročný útočník najprv poslal do siete center od Zlatana Ibrahimoviča a o desať minút neskôr skóroval zo svojej tradičnej pozície na hranici ofsajdu. Lenže remízu pre hostí zachránil pred 75.000 divákmi v nadstavenom čase španiel Pedro Leon - 2:2.  

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies