Čerpanie a riadenie eurofondov už bude jednoduchšie a rýchlejšie

NETKY.SK • 5 Máj 2021, 11:58 • 2 min
Čerpanie a riadenie eurofondov už bude jednoduchšie a rýchlejšie

BRATISLAVA - Z novely zákona o poskytovaní príspevkov z Európskych štrukturálnych a investičných fondov z dielne ministerky investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veroniky Remišovej, ktorú dnes schválil parlament vyplýva, že čerpanie a riadenie eurofondov by malo byť od 15. júna tohto roka ešte jednoduchšie, rýchlejšie aj efektívnejšie.

slovakia

left justify in out

Za posledné mesiace ide už o tretí balík zjednodušení, ktorý by mal zlepšiť aj transparentnosť eurofondov rozšírením rozsahu údajov a informácií, ktoré majú byť zverejňované a tým sprístupnené širokej verejnosti. Podľa ministerky Remišovej jej rezort dokázal, že čerpanie a riadenie eurofondov sa dá nastaviť tak, aby eurofondy pomáhali ľuďom a nie špekulantom a aby sa čerpali efektívne a zmysluplne.

 

img

 

Prečítajte si tiež: Podľa Ledeckého vláda odsúvala tému rómskych komunít bokom, poukázal na viacero nedostatkov

Remišová už viackrát poukázala na to, že vďaka opatreniam, ktoré zaviedli, zachránili pre Slovensko stovky miliónov eur na budovanie lepších ciest, škôl, podporu zamestnanosti či zelených riešení. V nastúpenom trende chce pokračovať aj tomto v roku. Podľa nej riadenie eurofondov prešlo výraznými zmenami, ktoré prinášajú pre Slovensko pozitívne výsledky. Výrazný pokrok v čerpaní eurofondov sa podľa Remišovej podarilo dosiahnuť vďaka tomu, že jednou z hlavných priorít ministerstva investícií je redukcia administratívnej záťaže a komplikovanosti nastavených implementačných procesov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies