Chceli preniknúť na trh s kvalitným heroínom, chytili ich

NETKY.SK • 13 August 2015, 12:31 • 2 min
Chceli preniknúť na trh s kvalitným heroínom, chytili ich

BRATISLAVA - Heroín v hodnote zhruba 200 tisíc eur zadržali slovenskí policajti po spoločnej akcii s maďarskými kolegami.

slovakia

left justify in out

Národnej kriminálnej agentúre sa tak za necelý mesiac podarilo zabrániť vzniku medzinárodnej zločineckej skupiny, ktorá chcela na Slovensku vytvoriť novú distribučnú sieť s drogami. Ako agentúru SITA informoval hovorca Prezídia PZ Michal Slivka, cudzinci pôsobiaci v Maďarsku chceli preniknúť na slovenský drogový trh s vysoko kvalitným heroínom. Po niekoľkých spoločných stretnutiach policajti s maďarskými kolegami uskutočnili v uplynulých dňoch policajné záťahy. U nás chytili 40-ročného Zoltána V. aj s 2,5 kilogramu heroínu. Pripraviť by sa z neho dalo približne 55 500 dávok v hodnote asi dvesto tisíc. Pri akcii v Maďarsku zadržali dvoch Turkov 64-ročného Nevzata a 51-ročného Mehmeta a 50-ročného Maďara Lajosa. Pri domových prehliadkach zaistili predmety na dávkovanie drogy, mobily, počítače a dokumenty. Našli aj sklad s drogami. Všetkých zadržaných maďarskí policajti obvinili a hrozia im tresty na 20 rokov, prípadne doživotie. Zoltánovi, ktorého chytili na Slovensku, hrozí 20 až 25 rokov, stíhaný je väzobne.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies