Chávez sa vrátil domov po liečbe rakoviny na Kube

NETKY.SK • 12 Máj 2012, 06:28 • 2 min
Chávez sa vrátil domov po liečbe rakoviny na Kube

Chávez sa vrátil domov po liečbe rakoviny na Kube - Politika Venezuelský prezident Hugo Chávez sa v piatok vrátil domov po 11 dňoch liečby rakoviny na Kube. Uviedol, že jeho najnovšie kolo rádioterapie bolo úspešné.

slovakia

left justify in out

img

Venezuelský prezident Hugo Chávez sa v piatok vrátil domov po 11 dňoch liečby rakoviny na Kube. Uviedol, že jeho najnovšie kolo rádioterapie bolo úspešné. "Mal by som povedať, že sme liečbu úspešne ukončili," vyhlásil socialistický líder, keď desiatky uniformovaných vojakov s útočnými puškami stáli pozdĺž červeného koberca na ploche medzinárodného letiska Simóna Bolívara. "Samozrejme, v najbližších dňoch musím prísne dodržiavať rady lekárov, aby som sa naďalej zotavoval," dodal prezident. Štátna televízia naživo vysielala zábery, ako sa Chávez po vystúpení z lietadla víta a rozpráva s viceprezidentom Elíasom Jauom, ministrom obrany Henrym Rangelom Silvom, ministrom spravodlivosti Tareckom El Aissamim a s ďalšími spolupracovníkmi. Chávez (57) odcestoval na Kubu 30. apríla na ďalšie kolo liečby ožarovaním. Túto liečbu začal koncom marca po februárovej operácii, pri ktorej mu podľa jeho slov odstránili druhý nádor v oblasti panvy. Prvý tumor mu vyoperovali vlani v júni. Chávez drží niektoré podrobnosti o svojej chorobe v tajnosti, vrátane druhu rakoviny a presného miesta nádorov. Prezident pri návrate obvinil svojich politických protivníkov z vedenia medzinárodnej kampane, zameranej na posilňovanie pochybností o tom, či je naozaj oddaný demokracii. Takisto vyhlásil, že opozičné skupiny plánujú pred prezidentskými voľbami 7. októbra vyvolať politické nepokoje. Neuviedol detaily a nemenoval žiadnu konkrétnu organizáciu. Chávez ešte povedal, že je pripravený "postaviť sa do predných línií boja".
Zdroj:TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies