Chárovi váha pohára nerobila problémy

NETKY.SK • 17 Jún 2011, 08:02 • 2 min
Chárovi váha pohára nerobila problémy

Chárovi váha pohára nerobila problémy - Hokej Stanleyho pohár váži takmer 15,5 kilogramov, ale kapitán hokejového klubu Boston Bruins Zdeno Chára ho vo štvrtok zdvihol nad hlavu ako pierko. Slovenský reprezentačný obranca bol prvým, kto mal možnosť zdvihn

slovakia

left justify in out

img

Stanleyho pohár váži takmer 15,5 kilogramov, ale kapitán hokejového klubu Boston Bruins Zdeno Chára ho vo štvrtok zdvihol nad hlavu ako pierko.
      Slovenský reprezentačný obranca bol prvým, kto mal možnosť zdvihnúť vytúženú trofej po presvedčivom víťazstve Bostonu v 7. stretnutí finále play off na ľade Vancouveru 4:0.
      Lietadlo s hokejistami Bostonu pristálo na miestnom Loganovom medzinárodnom letisku v štvrtok o 8:30. Ako posledný vystúpil z lietadla práve kapitán Bruins a druhýkrát zdvihol nad hlavu víťaznú trofej. "Táto váha je v poriadku," povedal 206 cm vysoký Slovák pred tým, ako odkráčal k približne 500 fanúšikom, ktorí sa zhromaždili okolo štadióna "medveďov". Chára im dovolil dotknúť sa prestížnej trofeje, na ktorú čakali Bruins dlhých 39 rokov. "Všetci sme poctení víťazstvom," dodal obrovitý obranca.
      "Dokázali sme to, priniesli sme trofej späť do Bostonu. Je tam, kde patrí," uviedol vysmiaty tréner Bostonu Claude Julien. "Uplynulú noc sme vyhrali Stanley Cup, ale časť mojej mysle tomu stále neverí. Je veľmi ťažké tomu uveriť," vyhlásil brankár a držiteľ Conn Smythe Trophy pre najužitočnejšieho hráča play off Tim Thomas.
      Slávnostné podujatie pre víťazov je naplánované na sobotu. Pre mesto to bude už siedma víťazná akcia v poslednom desaťročí, keď v predchádzajúcich rokoch oslávili svoje víťazstvo americkí futbalisti z New England Patriots, bejzbalisti Boston Red Sox a basketbalisti Bosotn Celtics.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies