Chára dvakrát asistoval, Halák a Blues zdolali Hossovo Chicago

NETKY.SK • 7 Marec 2012, 08:06 • 2 min
Chára dvakrát asistoval, Halák a Blues zdolali Hossovo Chicago

Chára dvakrát asistoval, Halák a Blues zdolali Hossovo Chicago - Hokej Dve asistenie kapitána hokejistov Bostonu Zdena Cháru ozdobili noc na stredu v zámorskej NHL. Bruins vyhrali na ľade Toronta 5 4.

slovakia

left justify in out

img

Dve asistenie kapitána hokejistov Bostonu Zdena Cháru ozdobili noc na stredu v zámorskej NHL. Bruins vyhrali na ľade Toronta 5:4. Darilo sa aj slovenskému brankárovi Jaroslavovi Halákovi, ktorý eliminoval 19 z 20 striel hosťujúceho Chicaga a jeho tím vyhral v divíznom derby bezpečne 5:1 a znovu sa vyšplhal na čelo Západnej konferencie. 
      Haláka vyhlásili za tretiu hviezdu stretnutia, nádej na "shutout" sa mu skončila v druhej minúte záverečnej časti, keď ho prekonal Andrew Brunette. "Nezaslúžili sme si vyhrať. Nevedeli sme si nahrať a naša presilovka po troch zápasoch znovu nefungovala. Súper hral od prvého striedania dobre, najmä defenzívne vynikal," povedal na margo nevydareného zápasu krídelník Blackhawks Marián Hossa, ktorý na svojho krajana nevystrelil ani raz. 
      Duel New Jersey - NY Rangers nevyšiel pre kanoniera hostí Mariána Gáboríka, ktorý okrem troch striel zbieral aj mínusky. So zlou bilanciou -3 opúšťal klzisko iba on, Rangers napokon podľahli "u susedov" 1:5. V boji o Prezidentskú trofej pre najlepší tím základnej časti majú na konte St. Louis i Rangers po 91 bodov, Vancouver po domácej prehre s Dallasom (2:5) zostal na kóte 90. 
      Hrdinom noci bol Milan Michálek, ktorý zariadil hetrikom vysoký triumf Ottawy nad domácou Tampou Bay 7:3, český útočník strelil všetky góly v záverečnej tretine. Michálek načal svoju štvrtú desiatku presných zásahov v tejto sezóne, keď skóroval v hre 5 na 5, v presilovke i oslabení, pravda, dvakrát to už bolo do prázdnej bránky súpera.   

      výsledky:
      Toronto - Boston 4:5 /v drese domácich Zdeno Chára 0+2/, New Jersey - NY Rangers 4:1, Philadelphia - Detroit 3:2, Washington - Carolina 3:4 pp, Columbus - Phoenix 3:2, Tampa Bay - Ottawa 3:7, St. Louis - Chicago 5:1 /v domácom drese kryl Jaroslav Halák 19 z 20 striel Blackhawks/, Nashville - Los Angeles 4:5, Colorado - Minnesota 7:1, Calgary - Montreal 5:4, Vancouver - Dallas 2:5, San Jose - Edmonton 2:2 v tretej tretine.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies