Chaos okolo MS 2022 v Katare, Platini kritizuje Valckeho

NETKY.SK • 9 Január 2014, 18:40 • 2 min
Chaos okolo MS 2022 v Katare, Platini kritizuje Valckeho

PARÍŽ - Prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) Michel Platini kritizuje pomery v Medzinárodnej futbalovej federácii (FIFA). Druhý najmocnejší muž strešnej organizácie svetového futbalu Jérome Valcke v stredu uviedol, že majstrovstvá sveta 2022 v Katare sa neuskutočnia v tradičnom období v júni a júli, ale niekedy medzi 15. novembrom a 15. januárom.

slovakia

left justify in out

FIFA aj Platini však zhodne tvrdia, že formálne rozhodnutie sa zrodí až po MS 2014 v Brazílii. "Na októbrovom valnom zhromaždení FIFA sme sa uzniesli, že nikto o predmetnej problematike dovtedy nebude rozprávať," upozornil 58-ročný šéf UEFA pre francúzsky denník L'Equipe. Platini teda nechápe, prečo sa na verejnosť dostali špekulácie.

"Pred dvoma mesiacmi o tom hovoril Blatter, teraz Valcke. Rozhodnutie však vykoná valné zhromaždenie," uviedol Platini, ktorý je členom tohto orgánu, a dodal: "Možno však takéto stretnutia už viac nemajú zmysel. Ak sa už rozhodlo, nevidím dôvod, aby sme rokovali. Jednoducho, niektorí ľudia radi rozprávajú."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies