Maroš Žilinka dnes reagoval na sťažnosti médií, ktoré nevpustili na tlačovú besedu

NETKY.SK • 7 September 2021, 16:28 • 2 min
Maroš Žilinka dnes reagoval na sťažnosti médií, ktoré nevpustili na tlačovú besedu

BRATISLAVA - Šéf generálnej prokuratúry obvinil predstaviteľov dotknutých médií zo šírenia nepravdivých a zavádzajúcich informácií.

slovakia

left justify in out

Generálny prokurátor Maroš Žilinka v utorok reagoval na otvorený list šéfredaktorov denníka SME, portálu aktuality.sk a Denníka N, ktorí ho kritizovali za nevpustenie ich redaktorov na nedávnu tlačovú konferenciu. 

 

Počas nej ozrejmil, čo viedlo k zrušeniu obvinení voči Jaroslavovi Haščákovi, Zoroslavovi Kollárovi, Vladimírovi Pčolinskému a manželom Arpášovcom. 

 

Súvisí s témouNa tlačovú besedu Generálnej prokuratúry nepustili Denník N, SME ani Aktuality

 

V liste, ktorý zverejnil na Facebooku, predstaviteľov spomínaných médií obvinil z porušenia tlačového zákona, keďže podľa neho šíria nepravdivé a zavádzajúce informácie

 

Rozhodnutie nevpustiť na konferenciu zástupcov týchto médií odôvodnil tým, že generálna prokuratúra chcela čo najefektívnejšie informovať verejnosť prostredníctvom vyhlásenia, na ktorom sa zúčastnili štyri televízie a dve tlačové agentúry. Nepočítali pritom s účasťou všetkých médií na trhu"Zvolený formát zodpovedal danej téme a tiež nemožnosti dopĺňať alebo meniť dôvody rozhodnutia, ktoré sú obsiahnuté v ich odôvodnení". 

 

Prečítajte si tiežPredsedovia Najvyšších súdov SR a ČR rokovali o kľúčových témach. Na čom sa zhodli?

 

Upozornil tiež na fakt, že generálna prokuratúra pred poskytnutím vyhlásenia zabezpečila prostredníctvom TASR možnosť priameho prenosu pre všetky online médiá. "Poznamenávam, že túto možnosť ste nevyužili". 

 

Žilinka sa tiež ohradil voči tvrdeniam, že jeho úrad sa vyhýba odpovedať na nepríjemné otázky novinárov. "Doposiaľ sme vždy bezodkladne reagovali na dopyty Vašich redaktorov, rovnako ako aj zástupcov iných médií". 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies