ČEZ chce v Nemecku budovať veterné portfólio

NETKY.SK • 4 Január 2016, 12:28 • 2 min
ČEZ chce v Nemecku budovať veterné portfólio

PRAHA – Česká energetická spoločnosť ČEZ udelila mandát investičnej spoločnosti Aquila Capital na to, aby jej pomohla zostaviť portfólio v oblasti veternej energetiky v Nemecku. Spoločnosť ČEZ o tom informovala v pondelok s tým, že má v úmysle počas nasledujúcich piatich rokov investovať stovky miliónov eur.

slovakia

left justify in out

"Celková kapacita by mohla byť okolo 120 megawattov (MW). Záleží na kvalite projektov, ktoré nám Aquila Capital bude schopná vyhľadať. V tejto chvíli už máme prvú ponuku na projekt v rozsahu 30 MW, ktorú budeme analyzovať," povedal Tomáš Pleskač, šéf týmu Rozvoj a riaditeľ divízie zahraničie spoločnosti ČEZ.

 

Môže pritom ísť o podiely vo veterných farmách, ktoré už sú v prevádzke, a taktiež o projekty pred výstavbou so schválenou formou podpory. Skupina ČEZ pôsobí aj na Slovensku. Spoločnosť ČEZ Slovensko pôsobí aktívne na slovenskom trhu s dodávkami energií od roku 2010. Dodávku elektriny a zemného plynu ponúka na Slovensku všetkým kategóriám odberateľov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies