Cestný tunel v Nórsku museli po požiari kamióna s kozím syrom uzavrieť

NETKY.SK • 23 Január 2013, 08:20 • 2 min
Cestný tunel v Nórsku museli po požiari kamióna s kozím syrom uzavrieť

Cestný tunel v Nórsku museli po požiari kamióna s kozím syrom uzavrieť - Svet Cestný tunel na severe Nórska museli v uplynulých dňoch uzavrieť po kurióznom požiari, ktorý ho vážne poškodil. V kamióne, ktorý tunelom prechádzal, totiž začal horieť náklad 27

slovakia

left justify in out

imgCestný tunel na severe Nórska museli v uplynulých dňoch uzavrieť po kurióznom požiari, ktorý ho vážne poškodil. V kamióne, ktorý tunelom prechádzal, totiž začal horieť náklad 27 ton skaramelizovaného kozieho syra. Informovala o tom britská rozhlasová a televízna spoločnosť BBC. 
      Požiar v tuneli Brattli vyčíňal päť dní, kým sa ho podarilo uhasiť. Zásah hasičov komplikovali aj toxické plyny, ktoré sa pri horení uvoľňovali z taviaceho sa syra. Vzhľadom na to nie je zatiaľ možné urobiť ani obhliadku škôd. "Nemôžeme tam ísť, kým to nebude bezpečné," uviedol pre nórsku spravodajskú spoločnosť NRK geológ Viggo Aronsen.  
      Policajný dôstojník Viggo Berg spresnil, že vďaka vysokej koncentrácii tukov a cukrov v syre, považovanom v Nórsku za delikatesu, náklad horel skoro ako benzín.
      Vodič kamiónu si plamene na svojom vozidle všimol v okamihu, keď bol asi 300 metrov od južného výjazdu z tunela, kde kamión odstavil. Incident i hasenie požiaru sa zaobišlo bez zranení.
      Kjell Bjoern Vinje, predstaviteľ nórskej správy ciest, spresnil, že ide o prvý prípad, na ktorý si spomína, keď požiar na cestách spôsobil syr. "Nevedel som, že hnedý syr horí tak dobre," dodal.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies