Český slávik bol opäť fenomenálny: Dojatá Ewa Farna prekvapená víťazstvom, striebornú priečku obsadila Lucie Bílá

NETKY.SK • 25 November 2023, 14:58 • 2 min
Český slávik bol opäť fenomenálny: Dojatá Ewa Farna prekvapená víťazstvom, striebornú priečku obsadila Lucie Bílá

Vrcholom svojej kariéry sa môže skutočne pýšiť speváčka Ewa Farna. Talentovaná česká speváčka tento rok prežíva mimoriadne úspešné obdobie. Okrem toho, že nedávno odohrala vypredaný koncert v pražskej O2 aréne, tak už teraz pripravuje druhý, rovnako vypredaný koncert.

slovakia

left justify in out

Posledný novembrový piatok sa u našich českých susedov konalo odovzdávanie prestížnych hudobných cien, ktoré sa nieslo v znamení legendárneho Českého slavíka. 

Hviezdy opäť zažiarili

Spevákom roka sa stal Marek Ztracený pred Vojtěchom Dykom a Richardom Krajčom. Medzi rapermi zaujal Calin. Do Siene slávy vstúpil Václav Neckář.

Ako prvé sa vyhlásenie výsledkov dočkali speváčky. Bronzovou oslavou sa stala Monika Absolonová, striebornú priečku obsadila Lucie Bílá. Najviac hlasov od fanúšikov potom získala Ewa Farna, ktorej ocenenie odovzdal spevák a tanečník Jiří Korn. 

Tohtoročný Český slávik začal predtočenou scénkou, kde moderátorskej dvojici Ondřej Sokol a Aleš Háma naoko vyčítali minuloročné prešľapy. Sokol s Hámou následne zahájili samotný slávnostný ceremoniál vo Foru Karlín vlastným speváckym vystúpením a choreografiou s tanečnicami. „To je neuveriteľné – začínať takto dlhý prenos tým najlepším číslom, však?“ komentoval to následne Sokol.

Dojatá Ewa Farna prekvapená víťazstvom 

Vrcholom svojej kariéry sa môže skutočne pýšiť speváčka Ewa Farna. Talentovaná česká speváčka tento rok prežíva mimoriadne úspešné obdobie. Okrem toho, že nedávno odohrala vypredaný koncert v pražskej O2 aréne, tak už teraz pripravuje druhý, rovnako vypredaný koncert.

„Ja to vždy hovorím, že budem vtipná, ale potom som dojatá ako úplný... Prepáčte, ale vždy ma to dojme. Jedna vec je vedieť o tom, že ten slavík je a druhá je vedieť, či fanúšikovia skutočne pošlú tie hlasy. Chcela by som sa poďakovať, že podporujete lokálnych umelcov a dávate rádiám a organizátorom najavo, že vás český trh zaujíma a môžeme sa živiť tým, čo nás baví,“ vyjadrila sa dojatá umelkyńa ku svojej tohtoročnej výhre.

Pri preberaní absolútneho slávika brunetka neskrývala svoje emócie, priznala že v niečo také už po 17-tich rokoch ani nedúfala, dokonca si už vypila, nakoľko vôbec nečakala, že sa ešte dostane k slovu.

„Nikdy to nebudem brať ako samozrejmosť“ 

Medzi spevákmi si Zlatého slávika opäť odniesol Marek Ztracený.

„Nikdy to nebudem brať ako samozrejmosť,“ sľúbil teraz už trojnásobný víťaz. Spomenul na svoj tohtoročný úspech, keď trikrát vypredal futbalový štadión v Edene. „Je to unikátna chvíľa, kedy najhorší spevák môže odovzdať cenu tomu najlepšiemu,“ povedal Stratenému Leoš Mareš, keď sošku odovzdával.

Druhý skončil Vojtěch Dyk, rovnako ako vlani. „Spieval som, kde sa dalo. Chystám aj O2 arénu,“ vtipkoval.

„Chcel by som poďakovať aj svojej žene, ktorá ma podporuje. Až na pár dní v mesiaci,“ dodal prekvapivo, čím čiastočne pobavil sálu.

Na tretie miesto sa opäť dosiahol Richard Krajčo.

Kategóriu hudobných skupín rovnako ako v minulom roku ovládli Kabáti, ktorí v budúcom roku oslávia 35 rokov v nezmenenom zložení.

Druhí znova skončili Mirai, ktorí sa o úspechu dozvedeli prostredníctvom videohovoru priamo počas koncertu v Pardubiciach. Bronzovú pozíciu potom aj tento rok obsadila kapela Krištof.

Víťazku v kategórii Objav roka prišla na pódium vyhlásiť legenda českej hudobnej scény Marie Rottrová. Ocenenie si odniesla mladá pražská speváčka Tereza Balonová.

Divákom zaspievali Kabát, Monika Bagárová, Jana Kirschner, Helena Vondráčková, Vojta Dyk, Marpo a jeho TroubleGang, Eva Burešová či dievčenská skupina Vesna, ktorá Českú republiku reprezentovala na súťaži Eurovízie.

Zdroje: 

https://diva.aktuality.sk/clanok/IcaP41I/cesky-slavik-2023-prepisal-zensku-historiu-najviac-cien-ziskala-mlada-pop-diva-svetoveho-formatu-kto-spolu-s-nou-v-tento-vecer-zaziaril-fotogaleria/

https://www.idnes.cz/kultura/hudba/cesky-slavik-2023-vysledky.A231123_124332_hudba_jgo

https://www.denik.cz/hudba/cesky-slavik-2023-20231124.html

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lucie Balgová
titulná foto: TASR - Bohdan Kopčák
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies