Český prezident Zeman vymenuje Sobotku za premiéra v najbližších dňoch

NETKY.SK • 9 Január 2014, 17:21 • 2 min
Český prezident Zeman vymenuje Sobotku za premiéra v najbližších dňoch

PRAHA - Český prezident Miloš Zeman v najbližších dňoch vymenuje za premiéra predsedu sociálnych demokratov Bohuslava Sobotku. Uviedol to dnes v rozhovore pre agentúru Reuters.

slovakia

left justify in out

Zeman pripustil, že má výhrady voči niektorým nominantom na posty ministrov. Zároveň ale vyjadril "veľmi realistické" očakávanie, že sa nová vláda v kompletnej zostave ujme moci ešte do konca januára. "Pán Sobotka splnil všetky podmienky, ktoré som mu dal. Preto bude, samozrejme, vymenovaný za premiéra," povedal pre Reuters Zeman, ktorého kritici obviňujú z predlžovania procesu vytvárania novej vlády. V piatok by mal Zeman podľa vlastných slov konkretizovať, ku ktorým navrhovaným ministrom má výhrady.

Lídri strán ČSSD, ANO a KDU-ČSL už v pondelok - 72 dní po voľbách - podpísali koaličnú zmluvu, ktorá sa bude v 200-člennej Poslaneckej snemovni opierať o 111 poslancov. Súčasne predstavili personálne nominácie na jednotlivých členov vlády, ktorá má mať 17 členov. Podpísanú koaličnú zmluvu má Sobotka odovzdať Zemanovi na piatkovom stretnutí. Podľa lídra ČSSD je novovytvorená koalícia po programovej aj personálnej stránke pripravená, aby sa ujala moci.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies