Český dopravca Leo Express prehĺbil vlani stratu na vyše 110 miliónov Kč

NETKY.SK • 3 Máj 2017, 15:50 • 2 min
Český dopravca Leo Express prehĺbil vlani stratu na vyše 110 miliónov Kč

PRAHA - Český súkromný dopravca Leo Express zvýšil v minulom roku stratu, a to napriek tomu, že počet cestujúcich vzrástol takmer o tretinu. Dôvodom sú podľa spoločnosti odpisy a náklady na rozvoj siete liniek.

slovakia

left justify in out

Ako dnes oznámila firma, jej strata dosiahla vlani vyše 110 miliónov Kč (4,09 milióna eur) oproti necelým 93 miliónom Kč v roku 2015. Počet prepravených cestujúcich sa ale zvýšil o 30 % na 1,4 milióna a tržby vzrástli o 47 miliónov na 300 miliónov Kč.

 

V raste počtu prepravených cestujúcich pokračoval Leo Express aj v 1. štvrťroku tohto roka, keď zaznamenal medziročný rast o takmer 10 %.

 

"Počet prepravených cestujúcich rástol v 1. kvartáli napriek tomu, že od januára sme mali k dispozícii o jednu jednotku menej. Súpravy postupne prechádzali technickým vylepšením pre vstup na nové trhy," povedal riaditeľ firmy Leo Express Peter Köhler. Dopravca plánuje napríklad vstup na poľský trh.

 

Spoločnosť sa momentálne chystá na rozšírenie vlakovej siete. Podpísala zmluvu s čínskym výrobcom CRRC na dodávku troch vlakových súprav s opciou na prípadný nákup ďalších 30 strojov.

 

Vlani Leo Express rozširoval najmä sieť autobusových liniek. Spoločnosť vstúpila na trhy v Rakúsku a Nemecku, okrem iného spustila linky do Viedne, Linzu a Salzburgu. Navyše, v apríli vstúpila firma na nový trh zdieľania automobilov prostredníctvom spoločnosti SmileCar.

 

(1 EUR = 26,893 CZK)

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies