Češku Markétu zabil v Indii jej priateľ, hrozí mu doživotie!

NETKY.SK • 8 August 2013, 13:37 • 2 min
Češku Markétu zabil v Indii jej priateľ, hrozí mu doživotie!

NAÍ DILLÍ - Devätnásťročný Čech Pavel N., ktorý sa v západoindickom štáte Goa priznal k vražde svojej priateľky Markéty Horkej, sa snažil zničiť stopy činu. S odvolaním sa na políciu to napísal indický spravodajský server Oheraldo.in.

slovakia

left justify in out

V penzióne, kde sa zločin stal, nebol český pár prvýkrát, ubytoval sa tam aj vlani. Motív činu zatiaľ polícia neuviedla. Podľa českého veľvyslanectva v metropole Naí Dillí hrozí mladíkovi v Indii doživotné väzenie. Ambasáda preňho najala právnika, píše webové vydanie denníka Mladá fronta DNES.

Český veľvyslanec v Indii Miloslav Stašek oznámil, že na miesto zločinu odcestoval konzul, ktorý bude v kontakte s políciou a úradmi v Goa. Zavraždenú českú turistku našla polícia v noci na 7. júla v penzióne v mestečku Kalangut. Najskôr však bol v utorok večer 6. júla objavený spomínaný 19-ročný Čech so zranením a v údajnom bezvedomí neďaleko železničnej stanice v obci Tivim, ktorá je od Kalangutu vzdialená približne 25 kilometrov.

Polícia sa o prípade dozvedela od lekárov, ktorí našli na mužovom zápästí rezné rany. Mladík tvrdil, že ho uniesli dvaja neznámi muži, keď bol v kuchynke prenajatej izby. Miestna polícia následne odišla s Čechom do penziónu v Kalangute, ale keďže izba bola zamknutá a majiteľ nemal náhradný kľúč, opäť s ním odišla.

Prípad potom prevzala kalangutská polícia, ktorá dvere izby vylomila a našla tam na zemi ženu v kalužiach krvi. Mala na hrudi bodné zranenia a reznú ranu na krku. Majiteľ penziónu polícii povedal, že dvojica sa tam ubytovala v nedeľu 4. augusta a chcela zostať týždeň. Do štátu Goa pricestovali Česi autobusom z Bombaja. Susedia vypovedali, že si žiadny únos nevšimli a ani nijakú hádku či iný incident.

Vyšetrovatelia našli v izbe nedotknuté veci, takže vylúčili motív lúpeže. Takisto nenašli žiadne stopy, ktoré by potvrdzovali mladíkove slová o prepadnutí a únose. Neskôr oznámili, že Čech sa k vražde priznal a že zranenia si spôsobil sám, aby sa vyhol podozreniu.

Indická polícia na tlačovej konferencii uviedla, že mladík zabil priateľku v utorok ráno 6. augusta, zrejme medzi 03.00 a 04.00 h miestneho času. O 08.00 h odišiel taxíkom do Tivimu, kde ho večer našli. 

Indický portál Oheraldo.in s odvolaním sa na policajné zdroje napísal, že Čech sa po vražde pokúsil vyčistiť škvrny od krvi, aby zničil dôkazy. Vražednú zbraň polícia nemá, citoval spravodajský server iDNES.cz indický portál.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies