V okrese Galanta je vyhlásená výstraha pred medvedicou s mláďatami!

NETKY.SK • 7 Jún 2021, 15:52 • 2 min
V okrese Galanta je vyhlásená výstraha pred medvedicou s mláďatami!

ABRAHÁM - Na medvedicu s dvoma mláďatami v blízkosti dediny upozorňuje obyvateľov obce Abrahám v okrese Galanta obecný úrad.

slovakia

left justify in out

Starosta Igor Németh ich žiada o zvýšenú opatrnosť pri pohybe vonku, pretože medvedica môže byť pri ochrane svojich mláďat nebezpečná pre človeka.

 


Medvedicu podľa Németha videli miestni poľovníci, spozorovali aj jej stopy. "Teraz budú poľovníci každé ráno a každý večer vonku, aby monitorovali jej výskyt a pohyb," dodal starosta.

 

Predtým ju údajne registrovali aj v susedných obciach Majcichov alebo Hoste.

 

Už skôr sa však v regióne šírili informácie o výskyte medveďa hnedého. Ešte v apríli zaznamenali výskyt medveďa v obci Pata v okrese Galanta. Či ide o to isté zviera, alebo je medveďov v tomto pre nich netypickom teritóriu viac, zatiaľ nie je jasné.

 

img


Hlásenia o výskyte medveďa hnedého v južnejších častiach Slovenska nie sú v ostatných rokoch ničím výnimočným. Napadnutie človeka, ani medveďmi spôsobené škody na majetku tu zatiaľ hlásené neboli.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies