Českí vojaci smerujúci do Kábulu uviazli na letisku kvôli námraze

NETKY.SK • 2 December 2014, 13:22 • 2 min
Českí vojaci smerujúci do Kábulu uviazli na letisku kvôli námraze

PRAHA - Českí vojaci, ktorí mali v noci nadnes odletieť do Afganistanu, uviazli na vojenskom letisku Praha-Kbely. Dôvodom bola silná námraza spôsobená mrznúcim dažďom, ktorá dnes bola príčinou problémov takmer po celej Českej republike.

slovakia

left justify in out

"Z dôvodu extrémnej námrazy lietadlo do Afganistanu neodletelo. Rotačný let bol odložený na iný termín," uviedla pre server iDNES hovorkyňa českej armády. 

 

Vojaci mali pôvodne odcestovať do Kábulu už v noci a po odklade letu museli núdzovo nocovať na letisku. Náhradný termín letu nie je známy a z bezpečnostných dôvodov nemôže byť oznámený vopred. 

 

Armádny airbus zatiaľ zostáva na kbelskom letisku a rozmrazuje sa. Vrstva ľadu pokryla trup i krídla lietadla vrátane klapiek a na niektorých miestach dosahovala až päť centimetrov, uviedol server Novinky.cz.  

 

Keďže išlo o rotačný let, budú musieť ostať dlhšie v Kábule aj vojaci, ktorých malo lietadlo dopraviť naspäť do ČR. Armádna hovorkyňa zdôraznila, že pri rotačných letoch sú vždy pripravené aj záložné termíny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies