Česká polícia označovala migrantov fixkou, podľa zahraničných médií ide o nacistické praktiky

NETKY.SK • 3 September 2015, 12:36 • 2 min
Česká polícia označovala migrantov fixkou, podľa zahraničných médií ide o nacistické praktiky

PRAHA – Česká polícia zadržala v Břeclavi vyše 200 migrantov, ktorí cestovali vlakmi z Maďarska do Rakúska a Nemecka. Zahraničnú tlač pobúrili „nacistické“ praktiky policajtov.

slovakia

left justify in out

Na internete sa objavili zábery, na ktorých českí policajti písali migrantom fixkami na ruky registračné čísla. Reportér britského denníka The Independent hovorí, že to pripomína označovanie Židov počas holokaustu. Praktiky českej polície kritizovali aj taliansky Židia.

 

V Břeclavi celkovo zadržali 214 uteČencov z toho 115 mužov, 38 žien a 61 detí. Väčšina z nich je zo Sýrie – až 196.

 

České ministerstvo vnútra: Prestaneme označovať migrantov číslom na ruke

 

České ministerstvo vnútra dnes pripustilo, že označovanie migrantov na železničnej stanici v Břeclavi registračným číslom napísaným fixkou na ruku je neštandardný postup a nebude sa už opakovať. Reagovalo na kritiku zo zahraničia, podľa ktorej postup českej cudzineckej polície pripomínal číslovanie väzňov v koncentračných táboroch.

 

"Zverejnené zábery nepredstavujú štandardný postup českej polície. K tomuto postupu došlo v dôsledku časovej tiesne, v ktorej polícia v danú chvíľu bola, a najmä preto, aby v takejto veľkej skupine neboli deti oddelené od svojich rodičov," citoval server Novinky.cz ministerstvo vnútra, podľa ktorého sa podobný postup už nebude opakovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies