Celta Vigo vzdá hold obetiam z Compostely

NETKY.SK • 14 August 2013, 14:35 • 2 min
Celta Vigo vzdá hold obetiam z Compostely

MADRID - Španielsky futbalový klub Celta Vigo nastúpi na charitatívny zápas proti Compostele, v ktorom si spomenú na obete júlového vlakového nešťastia v regióne Galícia. Pri nehode vlaku pred Santiagom de Compostela na severozápade Španielska zahynulo 79 ľudí.

slovakia

left justify in out

"Celta nastúpi 4. septembra proti Sociedadu Deportiva Compostela vo veľmi špeciálnom a emotívnom zápase. Bude to spomienka na obe nešťastia. Vzdáme hold záchranárom a všetkým, ktorí asistovali pri pomoci postihnutým," uvádza sa v stanovisku Celty.

Stretnutie sa uskutoční v Santiagu de Compostela na tamojšom Štadióne sv. Lazára a vstup bude voľný. K najväčšiemu vlakovému nešťastiu v histórii Španielska prišlo 24. júla. Vlak z Madridu do mesta Ferrol havaroval pri pútnickom meste Santiago de Compostela. Súprava sa vrútila obrovskou rýchlosťou do ostrej zákruty, v ktorej sa vykoľajila, vrazila do betónového múru a začala horieť. Vo vlaku sa v čase nešťastia nachádzalo vyše 200 ľudí, z nich 79 nehodu neprežilo. Rušňovodiča obvinili zo zabitia z nedbalosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies