Minister Lengvarský nechce uponáhľať nový COVID automat

NETKY.SK • 30 December 2021, 09:29 • 2 min
Minister Lengvarský nechce uponáhľať nový COVID automat

BRATISLAVA - Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský uviedol v bilančnom rozhovore, že dôjde k miernej úprave pôvodného COVID automatu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Lengvarský povedal, že nový COVID automat bude počítať aj so žolíkmi pre jednotlivé okresy. Tie budú môcť získať pri dostatočnej zaočkovanosti obyvateľov nad 50 rokov.  S vytváraním nového COVID automatu by sa podľa jeho slov ešte neponáhľal.

 

img

 

Spôsob manažovania pandémie v rámci opatrení je podľa ministra komfortnejší z hľadiska štátu, ktorý môže plošne otvárať alebo zatvárať to, čo potrebuje. Šéf rezortu zdravotníctva tvrdí, že si uvedomuje ekonomické dosahy pandémie. Koalícia podľa jeho slov vníma aj situáciu navôkol a vidí aj vývoj rozpočtu.

 

„Snažíme sa opatrenia titrovať tak, aby aj epidemiologická situácia bola pod kontrolou, ale aby nemocnice neboli zahltené. Chceme už robiť aj štandardnú bielu medicínu, pretože pacienti, ktorí majú covidový zápal pľúc, sa buď vyliečia, alebo to pre nich skončí fatálne," uviedol. Ministra trápi to, že sa odkladajú ďalšie výkony.

 

img

 

Poukázal tiež na to, že ľudia, ktorí boli zodpovední a dali sa zaočkovať, musia pre nedostatok personálu čakať na iné plánované výkony v zdravotníckych zariadeniach.

 

Prečítajte si: Omikron dokáže zložiť na lopatky aj ľudí s troma dávkami vakcíny

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies