Celé leto plánoval odísť, teraz dvakrát skóroval! Messi je aj naďalej klenotom Barcelony

NETKY.SK • 17 September 2020, 15:28 • 2 min
Celé leto plánoval odísť, teraz dvakrát skóroval! Messi je aj naďalej klenotom Barcelony

BARCELONA - Lionel Messi dvakrát skóroval a FC Barcelona zvíťazila 3:1 nad druholigovým Girona FC v príprave pred novou sezónou. Bol to druhý zápas, v ktorom nastúpil šesťnásobný najlepší svetový futbalista po tom, čo avizoval svoj odchod z klubu. Ten sa našťastie pre blaugranas nekonal.

slovakia

left justify in out

Hral od začiatku 

Prvýkrát však 33-ročný Argentínčan strelil dva góly a podieľal sa aj na treťom. Messi sa objavil v základnej zostave nového trénera Ronalda Koemana a v 63. min ho vystriedal Ousmane Dembélé.

 

 

Situácia v klube sa už upokojila 
V 45. min Messi spoza šestnástky zvýšil na 2:0 pre FC Barcelona a v 51. min po predchádzajúcom znížení Girony pridal tretí gól svojho tímu aj s pomocou teču jedného z obrancov súpera. Keď v 63. min fenomenálny Argentínčan opúšťal ihrisko, podal si ruku s trénerom Koemanom, čo malo byť signálom spoločného smerovania medzi trénerom a jeho najväčšou hviezdou po týždňoch neistoty, keď sa o Messiho odchode hovorilo ako o hotovej veci.

 

img

 

Hrozí odchod iných dvoch hráčov zo základu
Na rozdiel od Messiho z tímu španielskeho vicemajstra zrejme odídu iní dvaja tridsiatnici z Južnej Ameriky - Čiľan Arturo Vidal a Uruguajčan Luis Suárez. Španielske médiá informovali, že Vidal je blízko prestupu do Interu Miláno, zatiaľ čo záujem Juventusu Turín o Suáreza ochladol. No stále je v hre napríklad aj také Atlético Madrid. V zápase proti Girone nebol ani jeden z tohto dua dokonca ani medzi náhradníkmi.

 

"Ak Suárez napokon zostane, budem s ním zaobchádzať ako s ostatnými členmi tímu. Rozprával som sa s ním a stále nevie, či zostane alebo pôjde preč," komentoval Koeman.

 

img

 

Koeman chválil mladíkov
Holandský kormidelník FC Barcelona tiež pochválil výkony mladíkov proti Girone. Podľa Koemana najlepší bol 19-ročný Američan Konrad de la Fuente, ktorý sa dostal na trávnik po hodine hry namiesto Philippa Coutinha.

 

img

 

"Ak mám vypichnúť jedného z mladých hráčov, tak potom zvolím Konrada. Som šťastný, že ho máme, ale to platí aj o Riquim Puigovi a Pedrovi Gonzálezovi," doplnil Koeman.

 

La Liga začína koncom septembra
Na FC Barcelona čaká ešte v sobotu 19. 9. posledný prípravný zápas proti Elche. Nový ročník La Ligy začnú Katalánci domácim súbojom proti Villarrealu v nedeľu 27. septembra.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona